Ekonomija

Direktor Bambija o PROIZVODNJI nakon požara koji je zahvatio fabriku: "Ponosni smo što sva RADNA MESTA ostaju sigurna"

Prema njegovim rečima, kompanija će nastaviti da investira još više u izgradnju, rekonstrukciju, ali u razvojne i proizvodne kapacitete

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/08/2024 > 10:57

podeli vest:

Direktor Bambija o PROIZVODNJI nakon požara koji je zahvatio fabriku: "Ponosni smo što sva RADNA MESTA ostaju sigurna"
Dragan Stajković - generalni direktor firme "Bambi" - Foto: PROMO


Nakon požara koji je krajem juna izbio u Bambi fabrici u Požarevcu radovi na sanaciji i obnovi proizvodnih linija koje su oštećene uveliko su u toku, a najavljeno je i investiranje u izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike.

Pored toga, uprkos novonastaloj situaciji sva radna mesta u kompaniji ostaće u potpunosti sigurna. Međutim, zbog štete uzrokovane požarom, dinamika proizvodnje biće prilagođena raspoloživim kapacitetima, pa se može očekivati da Plazma i pojedini brendovi u određenim pakovanjima, neće kontinuirano biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima.

Iako je u rad pušten proizvodni pogon koji nije bio zahvaćen požarom, deo proizvodnih linija moraće da se obnovi kako bi proizvodnja mogla da se nastavi u punom kapacitetu. 

- Trenutno radimo na prioritizaciji portfolija i u skladu sa kapacitetima proizvodnih linija, menjaće se i struktura portfolija, kao i dostupnost proizvoda. Bambi svakako nastavlja da plasira svoje proizvode na tržište, ali možemo očekivati da u određenom periodu ispred nas Plazma i pojedini brendovi neće uvek biti dostupni na svim prodajnim mestima i na svim tržištima. Svi znamo da je Plazma mnogo više od keksa, to je ukus koji je obeležio odrastanja mnogih generacija. Zato su i naši napori usmereni ka tome da pronađemo optimalna rešenja kako bismo se što pre vratili uobičajenom poslovanju, te molimo sve naše verne potrošače, kupce i partnere za razumevanje i mrvicu strpljenja - rekao je Stajković.

Foto: PROMO

 

Kompanija Bambi je pre pet godina postala deo Coca-Cola HBC grupe i kako ističu posebnoim znači što u svemu ovome nisu sami.

- Novonastale okolnosti u potpunosti su izmenile poslovnu dinamiku naše kompanije, ali i ubrzale naše razvojne planove. U ovakvoj situaciji za nas je izuzetno značajno što iza nas stoji jedan veliki sistem kao što je Coca-Cola HBC. Uz ogromnu podršku i ekspertizu kolega iz grupe, mi investiramo u izgradnju, obnovu i proširenje kapaciteta, kao i pronalaženje načina da što pre nastavimo da proizvodimo sve naše proizvode punim kapacitetom. Upravo zato ćemo u pomenutu obnovu da investiramo još više od prvobitnog plana, u skladu sa najvišim mogućim standardima - zaključio je generalni direktor kompanije Bambi.

Bambi proizvodi nastaviće da budu sinonim za kvalitet, jer je to osnova poslovanja kompanije i nešto oko čega se neće praviti kompromis.  

Ostavite komentar