Ekonomija

DRŽAVA POMAŽE GIMNAZIJALCIMA! Objavljen javni poziv za unapređenje NASTAVE i UČENJA

Sredstva su namenjena za opremanje gimnazija za realizaciju programa nastave i učenja opšteg srednjeg obrazovanja

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Kristina Jokić

09/09/2024 > 19:20

podeli vest:

DRŽAVA POMAŽE GIMNAZIJALCIMA! Objavljen javni poziv za unapređenje NASTAVE i UČENJA
Foto: Shutterstock


Ministarstvo prosvete objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava gimnazija za dodelu finansijskih sredstava u cilju unapređivanja uslova za ostvarivanje nastave i učenja.

Kako se navodi, sredstva su namenjena za opremanje gimnazija za realizaciju programa nastave i učenja opšteg srednjeg obrazovanja.

Dodaje se da gimnazije sredstva mogu koristiti za opremanje kabineta nastavnih predmeta koji u svojim programima imaju laboratorijske vežbe, jer kako se naglašava, opremanjem kabineta obezbeđuje se kvalitetnija nastava koja će doprineti kako razvoju znanja tako i razvoju veština i kritičkog mišljenja.

Gimnazija koja dobije finansijska sredstva može ih iskoristiti za kupovinu opreme za kabinete za biologiju, fiziku, hemiju i izborne programe koji su iz oblasti prirodnih nauka.

Kriterijumi za raspodelu sredstava

Kriterijumi za raspodelu sredstava su ciljevi koji se postižu, obim zadovoljavanja interesa učenika, stepen unapređenja stanja u očiglednosti nastave i učenja, zatim broj učenika u prvom razredu gimnazije, kao i rezultati poslednjeg spoljašnjeg vrednovanja rada škole.

Sredstva za realizaciju javnog poziva za finansiranje opremanja gimnazija obezbeđena su u budžetu Srbije u iznosu od 14 miliona dinara, a planirano je da finansijska sredstva za određenu gimnaziju dostižu do 500.000 dinara.

BONUS VIDEO 

Ostavite komentar