Ekonomija

Vesić pred put u Kinu: Do kraja godine očekuje se uvođenje direktne linije za Šangaj

Ministar se osvrnuo na planove Er Srbije kada je reč i o tržištu SAD

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

29/09/2024 > 16:24

podeli vest:

Vesić pred put u Kinu: Do kraja godine očekuje se uvođenje direktne linije za Šangaj
Foto: Tanjug printscreen


 Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija na najbolji način pokazao kako jedan mali narod može da opstane, da vodi svoju politiku, a da ne ulazi u sukobe i ratove.

Vesić, koji će večeras biti na čelu delegacije Vlade Srbije koja će prvi put letom „Er Srbije“ odleteti direktno u kineski grad Guangdžo, kaže da je i taj let  deo politike, ali i ekonomskog rasta Srbije.

- Guangdžo je jedan od najvećeih ’habova’ u Aziji, odakle postoji veza za maltene svaki grad na tom kontinentu... To znači da će ’Er Srbija’ prevoziti putnike ne samo iz Srbije, već i regiona i Evrope. Linija će biti profitabilna - uveren je Vesić.

Podsetio je da "Er Srbija" već direktno leti do Tjenđina, nedaleko od Pekinga, a da će do kraja godine biti uvedena i direktna linija za Šangaj, kao i da avioni srpskog nacionalnog avio-prevoznika lete direktno do Njujorka i Čikaga, dok je u planu i treća destinacija u SAD.

- Napredak ’Er Srbije’ pokazuje ekonomski rast naše države. Nema male zemlje poput Srbije sa takvom frekvencijom letova -naglasio je Vesić.

Vesić će večeras govoriti na aerodromu Nikola Tesla sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom i generalnim direktorom Er Srbije Jirži Marekom na svečanosti povodom prvog leta kompanije Er Srbija između Beograda i Guangdžoua, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. 

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar