Ekonomija

Er Srbija leti za Guangdžou: "Taj let je najdragoceniji dar čeličnog prijateljstva Srbije i Kine..."

To je poručio večeras u Beogradu kineski ambasador

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

29/09/2024 > 23:12

podeli vest:

Er Srbija leti za Guangdžou: "Taj let je najdragoceniji dar čeličnog prijateljstva Srbije i Kine..."
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić na čelu delegacije Vlade Srbije u kojoj će biti ministar turizma i omladine Husein Memić, kao i više državnih sekretara i pomoćnika, putuje večeras u Narodnu Republiku Kinu prvim letom nacionalne kompanije Er Srbija za Guangdžou, u 00:20.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vesić će govoriti na aerodromu Nikola Tesla sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom i generalnim direktorom Er Srbije Jirži Marekom na svečanosti povodom prvog leta kompanije Er Srbija između Beograda i Guangdžoua.

 

Medijima se najpre obratio Jirži Marek.

- Uvaženi predstavnici, partneri. Danas je važan dan za Srbiju i Kinu. Ponovo uvođenje linije je od velikog značaja za našu kompaniju. Ovim se povećavaju mogućnosti izbora putovanja i ovo je samo jedan od uspeha koje smo ostvarili ove godine. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu ovaj avion će predstavljat Srbiju i Kinu u najboljem svetlu - rekao je Marek.

Potom, reč je dobio ambasador Li Ming.

- Poštovani, veliko mi je zadovoljistvo što sam ovde i želim da izrazim iskrene čestitke na pokretanju ovog leta. U maju ove godine kineski predstavnik je zajedno sa Vučićem najavio novu izgradnju, a ovo je još jedan uspeh zajedničke saradnje. Ovo će doneti veliku korist. Zadovoljstvo je veliko što vidimo da turizam između Kine i Srbije raste. U 2024. godini ukupan broj turista u prvom kvartalu porastao je za 86 odsto - istakao je večeras Ming.

Li Ming je na kraju čestitao Er Srbiji na strateškoj viziji u izgradnji ove linije.

- Ovaj let je najdragoceniji dar čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.

Ministar Goran Vesić čestitao je 75. godišnjicu od osnivanja Republike Kine, i da je ovaj let nije slučajno sada uveden.

- Srećni smo što naša kompanija Er Srbija koja ima 85 destinacija, i prešla preko tri miliona putnika, konkurentna i može da bude dobar promoter naše zemlje. Očekujemo da će ovaj let biti poslovni, ali da će putovati i turisti, jer naša zemlja nema predrasuda, i svi su dobrodošli. Želim svima da se zahvalim, uskoro ćemo dobiti još jednu liniju za Kinu - istakao je Vesić.

Ming i Vesić su potom presekli crvenu vrpcu, nakon čega je ovaj let i zvanično otvoren.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar