Ekonomija

Bajatović priznao šta će biti sa CENOM GASA: Otkrio i temu pregovora s Rusima

Direktor "Srbijagasa" upozorio da može biti problema zbog transporta gasa kroz Ukrajinu

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

02/10/2024 > 10:23

podeli vest:

Bajatović priznao šta će biti sa CENOM GASA: Otkrio i temu pregovora s Rusima
Foto: Freepik.com


Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je cena gasa za domaćinstva regulisana i da se neće menjati, kao i da neće biti bitnih izmena cene za privredu iako je ona promenjiva.

Bajatović je rekao i da se remont gasnog čvorišta u Gospođincima, koji je predviđao zamenu ventila, odlaže za proleće.

Zbog remonta gasnog čvorišta u Gospođincima najavljivalo se da će više opština na području Vojvodine biti bez gasa ili će imati poremećaje u snabdevanju. 

On je naglasio i da iako je najavljeno preduzeća Transportgas i Srbijagas odustaju od remonta gasnog čvorišta u Gospođincima, tako da neće biti nikakvih prekida u snabdevanju gasom u Vojvodini.

Bajatović je kada je reč o cenama gasa rekao za RTS da ostaje pri ranijoj prognozi da će se cena gasa kretati između 35 i 45 evra za megavat sat.

- Što se tiče tržišta gasa, cena nafte je pala, tako da će po naftnoj formuli i cena gasa doživeti neki pad, ali ne bih se oslanjao na to - naveo je on.

Bajatović je dodao da može biti problema zbog transporta kroz Ukrajinu.

- Količine gasa su manje više obezbeđene i još uvek se vode pregovori sa Rusima oko dodatnih količina - rekao je direktor Srbijagasa.

Očekuje da pregovori sa Gaspromom počnu u prvom kvartalu sledeće godine, dok će se sada, kako je rekao, samo načelno razgovarati o tome.

- Mi smo ugovorom sa Azerbjdžanom pokazali da hoćemo da se diverzifikujemo, ali problem je što u Azerbejdžanu nemate tu količinu gasa - napomenuo je Bajatović.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar