Ekonomija

ZAŠTO SRBIJI IDE TAKO DOBRO?

Dok evropska ekonomija posustaje, jedna država je drugačija. Politika Aleksandra Vučića Srbiju digla iznad zemalja u Evropi

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

15/10/2024 > 08:42

podeli vest:

ZAŠTO SRBIJI IDE TAKO DOBRO?
Foto: Shutterstock


"TLDR News" nezavisna online medijska grupa koja se fokusira na stvaranje digitalnog sadržaja o vestima i aktuelnim događajima iz celog sveta, na svom Youtube kanalu izbacila je video u kom objašnjava zašto srpskoj ekonomiji ide tako dobro.

Zašto Srbiji ide tako dobro, a zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića?

Dok evropska ekonomija posustaje, jedna država je drugačija. Reč je o Srbiji, čija ekonomija raste, iako u EU stagnira.

Kako navode, od 2018. godine bruto domaći proizvod Srbije je rastao. U periodu kada je počela pandemija korona virusa, kao i rat u Ukrajini, većina zemalja je bila ozbiljno ugrožena, dok je Srbija uspela da prebrodi tu oluju. 

Srbija je nastavila da kupuje ruske energente, te je na taj način očuvala svoju privredu. Zahvaljujući politici Aleksandra Vučića kreditni rejting stavlja Srbiju među vodeće zemlje za investicije. Prosečna plata u Srbiji trenutno je 825 evra, a cilj predsednika je da do 2027. godine ona iznosi 1.400 evra.

U Srbiji se gradi i ona je zemlja koja je sklopila ugovore sa Kinom. Strane investicije, koje su samo prošle godine dobijene, mnogo više od bilo koje evropske zemlje učinile su da se Srbija gradi i razvija. Srbija ulaže u svoju infrastrukturu, gradi nove puteve uvodi digitalizaciju.

Srbija ulaže u industrije, građevinarstvo, a sada i u rudarstvo.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar