FunBox > Deus ex machina

Da biste bili BEZBEDNI NA PUTU pre dužeg PUTOVANJA, ovo MORATE da URADITE

Majstori savetuju da se pre puta provere bar pritisak u gumama, vetrobrani i prva pomoć, što vozači mogu i sami učiniti

Izvor: K1info/Tanjug

09/07/2023 > 17:01

podeli vest:

Da biste bili BEZBEDNI NA PUTU pre dužeg PUTOVANJA, ovo MORATE da URADITE
Foto: Tanjug printscreen


Svake godine pred godišnje odmore važno je pripremiti automobil za duža putovanja, a kako napominju iz beogradskih auto-servisa najvažnije je krenuti na put ispravnim vozilom.

Ukoliko u to nismo sigurni, nekoliko dana pre puta ispravnost proveriti kod mehaničara.

- Bilo bi dobro da nekoliko dana pred put obavimo neki pregled kojim ćemo čekirati sve stavke koje mogu vizuelno da se pregledaju kao i da dijagnostički proverimo vozilo, da vidimo da li na vozilu ima nekih nedostataka - rekao je za Tanjug Filip Popović, menadžer servisa Lav auto.

On savetuje da se svakako pre puta provere pritisak u gumama, vetrobrani, prva pomoć.

- To su stvari koje i sami možemo da proverimo. Svakako ne bi bilo loše da obiđemo svog majstora koji će nam proveriti bitnije stavke i reći da li je vozilo spremno za neki dalji put - rekao je Popović.

Kada je reč o samozapaljivanju vozila, Popović ističe da se dosta govorilo o tome i prošle godine kada su se desili slučajevi samozapaljivanja na novom autoputu "Princeza Ksenija" za Crnu Goru.

- Do samozapaljenja vozila ne mogu da dovedu uslovi eksploatacije. Iz nekog mog viđenja uzrok je prvenstveno neispravnost vozila. To možemo da predupredimo redovnim pregledom i vođenjem računa o ispravnosti vozila - samim tim, da ponovim, i pregledom vozila pre putovanja - zaključio je Popović.

Ostavite komentar