Kultura i umetnost > Knjige

Autor "Igre prestola" OTKRIO koliko mu treba da završi 6. KNJIGU serijala

On je pisac koji ima problema sa poštovanjem rokova, 11 godina piše poslednju knjigu

Izvor: K1info/index.hr

11/12/2022 > 13:33

podeli vest:

Autor "Igre prestola" OTKRIO koliko mu treba da završi 6. KNJIGU serijala
Foto: Youtube PrintScreen


Martin je intervjuisan u emisiji Stivena Kolberta "Tooning Out The News" sa animiranim voditeljem dr. Ajkom Blumom. Blum je razgovarao sa kultnim piscem fantastičnih romana i upoznao ga sa kolegom Džejmsom Patersonom, piscem poznatim po veoma brzom pisanju romana.

- On je pisac koji se bori, dopustite mi da korigujem to, stvarno je jadno, koji ima problema sa poštovanjem rokova - najavio je Blum poznatog pisca.

Pošto je čuo za 11-godišnje odlaganje, koliko Martin već piše pretposlednju knjigu "Igre prestola", Paterson je rekao:

- Čuo sam za spisateljsku blokadu, ovo je više kao spisateljski zatvor. Ja zapravo imam suprotan problem, patio sam od spisateljske dijareje.

Paterson je pitao koliko je stranica Martin napisao u nešto više od decenije. Martin se počeo lagano migoljiti pre nego što je otkrio:

- Kao 1100-1200, otprilike, ali još nije gotovo. Treba još 400-500 da završim.

To znači da je u najboljem scenariju Martin završio oko 75 odsto "The Winds of Winter", što s obzirom na njegovu brzinu pisanja znači da ćemo verovatno pričekati još nekoliko godina pre nego što budemo mogli da je pročitamo.

Osim toga, Martin treba da napiše i poslednju knjigu iz serijala "A Dream of Spring", a s obzirom na to da ima 74 godine, veliko je pitanje hoće li književni fanovi ikad dočekati kraj popularnog serijala.

 

Ostavite komentar