OI 2024

"SREĆNO, ORLOVI!" Ovo su poslednje reči SVETISLAVA PEŠIĆA pred polazak na OI, a evo šta su rekli Bogdanović i Milutinov

Kapitenu Srbije Bogdanu Bogdanoviću ovo će biti druge Olimpijske igre, a on se u svom obraćanju setio Ria

Izvor: K1info/novosti.rs

Autor: Mina Duduković

24/07/2024 > 09:08

podeli vest:

"SREĆNO, ORLOVI!" Ovo su poslednje reči SVETISLAVA PEŠIĆA pred polazak na OI, a evo šta su rekli Bogdanović i Milutinov
Svetislav Pešić sa košarkašima na konferenciji za medije - Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Košarkaši Srbije otputovali su danas u Lil na Olimpijske igre.

Oni će tamo će igrati u grupi sa Amerikom, Južnim Sudanom i Portorikom i prvi cilj je da prođu grupnu fazu i da dođu do Pariza gde će se igrati završnica takmičenja.

Selektor Svetislav Pešić je danas pred polazak na Olimpijske igre napravio pravi mali šou, kada je prvo zakasnio na konferenciju za medije, dok su ga pored novinara čekali kapiten Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ono što je zanimljivo, jeste da nije obećao napad na medalju, već je pričao o problemima sa kojima su se igrači susreli i o koš razlici koja je jako bitna na turniru u Francuskoj zbog novog sistema takmičenja.

"Srećno, orlovi!"

To su ujedno bile i poslednje reči Svetislava Pešića pred polazak u Pariz na Olimpijske igre.

Pre toga Pešić je rekao: 

- Koš razlika je vrlo važna iz razloga što je takav sistem prvi put da ne idu svi trećeplasirani, nego dva dalje u četvrtfinale, a drugoplasiran dobija bolju poziciju u četvrtfinalu, ako ima bolju koš razliku u odnosu na ostale ekipe. Sistem je malo za nas komplikovan. Sve se zna. Ali ono što je važno da se kaže danas kada idemo na Olimpijske igre. Ja sam tu bio 1984. godine, ovo je najveća konkurencija od sada, 10 kandidata, a možda i 11, kada pogledamo pripreme. To su kandidati za medalje. To se nikada nije desilo u istoriji OI. To će biti borba do krajnjih granica, svaki meč je važan ne samo zbog pobede, nego i rezultata - završio je Pešić obraćanje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Kada je reč o problemima Srbije, Pešić je naglasio:

- Svi košarkaši su završili veoma kasno, primer Milutinova i Petruševa koji su završili u trećoj nedelji juna. Znate kako, za dodatne napore je potreban dodatan odmor i pripreme. Većina igrača je prošlo kroz dobru sezonu, oni su noseći igrači u klubovima, daju najviše što mogu, dolazi do opterećenja fizičkog. Proces priprema za mene kao trenera, nisam rekao to igračima do sada, bilo je najizazovnije u mojoj karijeri. Vrlo je teško isplanirati i proces treninga, sve što je potrebno, većina nije došla odmorna, ali OI su veliki izazov za sve nas. Neku dodatnu motivaciju, zalaganje, pokušali smo da se pripremimo za ovako jedno takmičenje.

Nikola Milutinov rekao je da tim mora da bude fokusiran:

- Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali, Južni Sudan umalo pobedio Ameriku, Portoriko pobedio u kvalifikacijama. Svi znamo koliko je Amerika dobra. Moramo da budemo fokusirani, ovo je jedno od težih takmičenja, da bismo došli do nekog konačnog cilja.

Kapitenu Srbije Bogdanu  Bogdanoviću ovo će biti druge Olimpijske igre, a on se u svom obraćanju setio Ria. 

- Nosim neka lepa sećanja za Rio. Propustili smo Igre u Tokiju. Dosta igrača ovde, mislim da smo samo Jokić i ja bili u tom sastavu za Rio. Uzbuđeni smo i spremni.

BONUS VIDEO:

 

 
 

Ostavite komentar