Priče > Biznis

Novi ministar PRIVREDE već prionuo na POSAO: Cvetković MOBILIŠE sve SNAGE u "operaciji EXPO 2027"

Izložba tokom 90 dana biće prilika da ugostimo najjače privrednike iz više od 90 zemalja, rekao je ministar privrede

Izvor: K1info/Tanjug

07/09/2023 > 16:53

podeli vest:

Novi ministar PRIVREDE već prionuo na POSAO: Cvetković MOBILIŠE sve SNAGE u "operaciji EXPO 2027"
Foto: screenshot


Svi segmenti privrede trebalo bi već danas da započnu aktivnosti kako bi se pripremili za EXPO i maksimalno iskorstili ozbiljan razvojni potencijal koji nam ta specijalizovana Međunarodna izložba donosi, izjavio je danas ministar privrede Slobodan Cvetković. 

- Od danas treba da pokrenemo sve aktivnosti, da se svi zajedno pripremamo. Svi segmenti privrede uključujući PKS, Razvojnu agenciju Srbije, Fond za razvoj i svi koji imaju impakt sa privredom, da se pripremimo kako bi iskoristili trenutak i maksimalno poentirali - rekao je za Tanjug Cvetković koga je, prema rečima premijerke, na mesto ministra između ostalog preporučilo i višegodišnje iskustvo na čelu Novosadskog sajma koji se razvio u renomirani sajam.

Ministar je podsetio da ima iskustvo stečeno na čelu Novosadskog sajma, a da će sa nove društvene uloge, kao ministar privrede, dati svoj maksimalni doprinos da kao društvo i vlada iskoristimo ono što nas čeka za EXPO 27.

- Čitava aktivnost u vezi sa EXPO 2027 predstavlja ozbiljno uvažavanje svega što je prethodnih godina radila Vlada Sbrije. Bila je velika konkurencija u kojoj smo pobedili, što je izuzetno važno i ozbiljan razvojni potencijal koji treba da zagrlimo - podsetio je Cvetković. 

Prvo moramo, kako je dodao, da priremimo celokupnu infrastrukturu, kako što je i najavio predsednik Srbije.

Sve će se graditi u Surčinu, gde će biti i Nacionalni stadion, što je ozbiljan građevinski poduhvat, dodao je ministar.

- Izložba tokom 90 dana biće prilika da ugostimo najjače privrednike iz više od  90 zemalja i dati mogućnost svim našim privrednicima da naprave direktne kontakte, kao i obezbediti strane investicije, što predstavlja veliki potencijal za našu zemju - naveo je Cvetković.

 

 

Ostavite komentar