Showbizz > Celebrity

NISU ŠTEDELI: LUKSUZNE VILE POZNATIH na JADRANU! Koja je NAJSKUPLJA, a čija je "ZAPALA ZA OKO" Sulejmanu? (FOTO)

Crnogorsko primorje omiljena je letnja destinacija naših javnih ličnosti, sudeći po nekretninama koje poseduju

Izvor: K1info

Autor: Milica Tošić

03/07/2024 > 15:01

podeli vest:

NISU ŠTEDELI: LUKSUZNE VILE POZNATIH na JADRANU! Koja je NAJSKUPLJA, a čija je "ZAPALA ZA OKO" Sulejmanu? (FOTO)
Foto: K1info/Shutterstock/Tanjug/Jadranka Ilić/Prvi red/Youtube PrintScreen Kako su se volele dve budale


Veliki broj poznatih ličnosti iz sveta glume i muzike kupili su kuće na crnogorskom primorju u želji da se odmore daleko od očiju javnosti. Uglavnom su birali intimna mesta za opuštanje kako bi mogli da napune baterije za buduće poslovne poduhvate. 

Pevačica Neda Ukraden pametno je ulagala u svoje nekretnine i davno je kupila višespratnicu u Lepetanima, u opštini Tivat. O tome koliko voli da provodi slobodne dane ovde, govori činjenica da je odbila ponudu Arapa od čak 300 hiljada evra koje su joj nudili da otkupe vilu. 

Jedan od prvih koji je kupio nekretninu na Jadranskom moru bio je naš pevač Miloš Bojanić. Njegova vila smeštena je u Baošićima, a zanimljivo je da je zapala za oko i turskoj glumačkoj zvezdi, Halitu Ergenču, poznatom po ulozi "Sulejmana Veličanstvenog" u istoimenoj seriji. Naime, on je pre par godina bio zainteresovan da kuću kupi od Bojanića, ali do toga, na kraju, nije došlo. 

Foto: Instagram Printscreen/Elena Karaman

 

Naš najvoljeniji glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić svoju oazu mira pronašli su u Baošićima. Poznato je da su obožavali da provode leta u Crnoj Gori, te su imali nekretnine širom zemlje, pa su 2009. dobili i crnogorsko državljanstvo u znak zahvalnosti.  Pre ove kuće, boravili su u kući u Rosama. Ovo mesto je priraslo za srce i legendarnoj Seki Sablić, kumi legendarnog glumačkog para, stoga je i ona često odlazila da se odmara sa kumovima i prijateljima. 

Goran Bregović, poznat kao "kralj nekretnina", potrošio je pravo bogatstvo na svoje vile u Perastu, koji je poslednjih godina omiljeno mesto za odmor stranaca. Ova nekretnina važi za jednu od najskupljih. Njena vrednost procenjuje se na čak 2 miliona evra. Prema pisanju medija, pre nego što ju je kupio bila je muzejski prostor.  Supruga i deca pevača "Bjelog dugmeta" vole da provode leta zajedno. Nedavno je kupio i hotel i vilu "Perast" koju je proširio terasom sa koje se pruža predivan pogled na more.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vila Perast (@vilaperast)

 

Proslavljeni glumac Bora Todorović obožavao je da provodi dane uz more, te je pre mnogo godina kupio kuću u Bigovu, na samoj obali. Ovo mesto  pripada opštini Kotor i poznato je kao ribarsko seoce  idealno za intimno letovanje. Kuća je ostala u nasledstvu njegovog sina, Srđana Žike Todorovića koji i dan-danas voli da poseti ovo mesto sa porodicom, nakon napornih meseci snimanja. 

Foto: Instagram Printscreen/Elena Karaman

 

Bokokotorski zaliv bio je izbor i Elene Karaman Karić. Ona je vlasnica luksuzne vile u Ljuti, koja se nalazi između Kotora i Perasta. Procenjena vrednost je oko 1,3 miliona evra i izgrađena je u tradicionalnom mediteranskom stilu od kamena. Nakon razvoda, htela je da kuću proda, ali još uvek nije našla zainteresovane kupce. 

Foto: Instagram Printscreen/Elena Karaman

 

Pevač Željko Samardžić pazario je nekretninu u Dobrotama, u blizini Ljute. On je u medijima izjavio da voli svoje penzionerske dane da ispunjava kvalitetnim aktivnostima, poput ribolova i plovidbe, što mu ovo mesto omogućava. 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar