Showbizz > Prvi Red

PRE 16 GODINA PREMINULA JE SONJA SAVIĆ: Tuga ne prestaju, a ovo su sećanja njenih prijatelja

Kada je pre 16 godina javljeno da je umrla Sonja Savić, srpsko glumišto je zaćutalo, jer je izgubilo biser koji je mogao mnogo

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

24/09/2024 > 15:54

podeli vest:

PRE 16 GODINA PREMINULA JE SONJA SAVIĆ: Tuga ne prestaju, a ovo su sećanja njenih prijatelja
Foto: Prvi Red


Uspela je da postane jednas od najboljih domaćih glumica. Sa jedne strane glumica raskošnog talenta, nestvarnog dara, umetničke kreacije, mudrosti i pronicljivosti. Sa druge žena, ranjiva , emotivna , nesnađena i rastrzana. Sonja Savić.

Rođena je 15 septembra 1961 godine. Glumu je diplomirala 1982. Godine i vrlo brzo postala je jedna od najvoljenijih glumica domaće scene. Izdvajo ju jenestvaran šarm, talenat i autentičan izraz. Važila je za avangardnu umetnicu beogradskog asfalta, a zapravo je najviše pripadala rodnoj Donjoj Gorevnici nadomak Čačka. Preminula je 23 septembra u Beogradu. Od tada je prošlo 16 godina, a trag koji je ostavila u domaćem glumištu ne bledi.

Foto: Prvi Red

 

Zato nas početak priče sećanja na veliku umetnicu vodi do mesta gde je sve počelo. Do sela Donja Gorevnica i rodne kuće Savića koja je danas legat posvećen proslavljenoj flumici.

Foto: Prvi Red

 

Retki su oni koji su imali priliku da je upozanju bliže i shvate njenu suštinu. Tu priliku imala je novinarka i književnica Vesna Dedić koja je u svojoj autosrskoj emisiji ugostila Sonju Savić. Ta emisija i dan danas, izaziva veliku pažnju a rečenice koje je izgovarala proslavljena glumica i dalje se prepričavaju.

Foto: Prvi Red

 

Vesna je tada shvatila da ne razgovara sa Sonjom Savić ikonom beogradske scene već sa devojkom iz okoline Čačka koja je u životu bila ono što je htela , a sve što je pratilo njene život nije mogla da podnese.


Vesna smatra da javnost nije razumela Sonju na pravi način. Možda taj pritisak jeste i razlog što je prerano otišla. Sonja Savić
preminula je 23. Septembra 2008. Godine. U svom stanu u Beogradu. Sahranjena je u rodnom selu Donja Gorevnica nadomak Čačka.Ostaće upamćena kao glumica raskošnog talenta za koju umetnost nije imala alternativu i kompromis.

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar