Slobodno vreme > Sudbine

Eni Kondić sa gledaocima K1 podelila sve o ljubavi i gubitku MASIMA! Evo koji je SAVET dobila od Željka Joksimovića

Gost u emisiji "Uranak" na televiziji K1 supruga pokojnog pevača Masima Savića

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/10/2024 > 11:47

podeli vest:

Eni Kondić sa gledaocima K1 podelila sve o ljubavi i gubitku MASIMA! Evo koji je SAVET dobila od Željka Joksimovića
Foto: K1 televizija


U emisiji "Uranak" na televiziji K1 otkriva se intimna priča koja nosi težinu gubitka i sećanja. "Kada je Masimo otišao, srušio se ceo moj svet i moja sigurna luka," otkriva Enia Kondić, njegova supruga. Eni je sa gledaocima K1 podelila kako danas živi bez tog mira, ljubavi i strepnje koji su oblikovali njen život.

- Ajoj, teško je o tome pričati; jako me je sve to zateklo. Masimo je imao problema sa kičmom i stalno smo mislili da mu je drugi disk pukao. Kako nismo mogli da nađemo ništa na kičmi, mislili smo da je premoren, ali to je trajalo nekoliko meseci, od dijagnoze do njegovog fizičkog odlaska. Dva meseca, to je stvarno bilo brzo, nažalost. Bio je u pitanju karcinom pluća i to vrlo opaki karcinom - rekla je Eni, dodajući da ih taj bol u leđima nije plašio.

Masimo je izuzetno voleo Beograd, a njegov poslednji nastup bio je 18. septembra 2021. godine. Eni je dve godine posle njegove smrti došla sama u Beograd i opisuje emocije koje je osetila kada je ušla u srpsku prestonicu.

Foto: K1 televizija

Eni Kondić

- Jako mi je teško zato što me sve vraća u moj lepi život sa mojim Masimom. Teško je; mi smo 33 godine živeli zajedno. A u tih 33 godine proživeli smo možda deset tuđih života - rekla je ona.

Eni je ispričala i kako se Masimo osećao poslednjih meseci i da li je verovao da će pobediti bolest.

- Kada je saznao da je bolestan, mislila sam da ćemo to zajedno prebroditi. To je prirodno, kada čovek sazna nešto tako. Prvo je šok, a onda dobiješ snagu da veruješ da možemo pobediti. Znala sam da ga uhvatim u trenucima kada gleda u prazno, bio je zabrinut - rekla je ona.

Eni je objasnila da je to bio tip karcinoma koji je vrlo ozbiljan i spada u kategoriju najopakijih.

- Nije bilo nikakve šanse da se pobedi - rekla je ona.

Eni je ispričala i da je Masimo tokom boravka u bolnici stvarao muziku.

- Bili smo zajedno u bolnici u sobi u kojoj je ležao, donosila sam i menjala gitare. Cela bolnica je znala šta se dešava. To je bilo veselje, jer je stalno nešto radio - rekla je ona.

Na pitanje šta je Masimo ostavio iza sebe, Eni je kratko odgovorila da će se čuti.

- Polako, ima vremena. Čuće se. Masimo je ostavio, a vrlo brzo izlazi CD i LP, koji je poslednji u nizu njegovih veština. Prva veština napravljena je u saradnji sa izdavačkom kućom za koju je radio više od 20 godina. To su obrade. Sada zatvaramo ciklus sa veštinom Evergrin. Osam pesama koje je Masimo snimio radeći jednu emisiju na HRT-u, koja se zvala Evergrin. Setila sam se toga u dogovoru sa njima i izdavačkom kućom, i izdamo taj album, koji će predstaviti još jednu Masimovu veštinu, a to su njegovi crteži i grafike. Ceo omot je u tome. Ima stvari koje će polako izlaziti na svetlost dana - rekla je ona.

Eni ističe da je Masimo bio njen život.

Foto: press promo

Eni Kondić

- Ja nisam podredila život Masimu, već sam mu ga posvetila. Moj život sa njim bio je predivan, ali je zato sada ova naplata tako teška, beskrajno. On je bio jako posvećen muž i otac - rekla je ona.

Masimo je često govorio kada je upoznao svoju suprugu da je mislio da je prestroga, prepametna i da je ona izvan njegove lige. Eni je otkrila šta je ona mislila kada je prvi put ugledala Masima.

- Nisam imala pojma da ostavljam takav utisak. Nismo mislili da ćemo posvetiti jedan drugome život i da smo našli ljubav svog života, ali jesmo - rekla je ona.

Šta joj je Željko Joksimović rekao nakon Masimovog gubitka

- Željko Joksimović mi je rekao da nikada neće biti bolje, ali da moram dalje. I ta rečenica je sve - rekla je ona.

Foto: ATA Images

Eni Kondić

U Sava Centru će se 12. novembra održati koncert "Za Masima - Mali krug velikih ljudi 2". Eni otkriva zbog čega je odlučila da to organizuje, s obzirom na to da je organizacija velika, a ovoga puta sve radi sama. 

- Trebalo mi je vremena da se oporavim, a kada je prošla godina, shvatila sam da nešto moram učiniti da opstanem, jer neće biti dobro. Masimo je bio čovek koji je ostavljao trag na asfaltu po kojem je hodao. Ovo je samo njegov trag i mi po njemu hodamo. Prirodno je bilo slaviti njegov život i umetnost. On bi to voleo - rekla je supruga Masima Savića.

Eni je takođe otkrila kako bira kolege koje će doći na koncert u čast slavnog pevača.

- Mora da postoje poveznice sa Masimovim životom i njegovim radom. Krećem od kolega koje su u njegovoj karijeri napravile neki skok prema boljem, hitu, prepoznatljivosti. To su četiri autora, a na njih gradim. Prva godina je bila u Zagrebu, gde su bile kolege iz Zagreba. Ove godine je Beograd, tu će biti kolege i prijatelji iz Beograda, i jasno vezujem za X Factor Adria, koji je radio sa Željkom, tako da će biti i deca koja su tada bila sa njima na tom šouu. Osim Željka Joksimovića, biće Amel Ćurić, sa kojim je pobedio u X Factoru, biće Žaža, koja je bila među decom koja su htela nešto da naprave, biće Sergej, Ivan, dečak iz Zagreba, i jedan mladi pevač iz Zagreba koji je prošle godine dobio Voice - rekla je Eni.

Dodala je da će se truditi da ti koncerti postanu tradicija.

- Posećivaćemo svake godine neki grad. Davaćemo publici koju je Masimo cenio i voleo, publici koja nam je dala da lepo živimo -  kaže Eni, otkrivajući da u poslednje vreme nije ništa napisala:

- Nije dobra faza, ne ide iz mene. Nekako mi je sve pretužno, preteško i pretamno, još uvek - rekla je.

Na pitanje koje su pesme koje je voleo on, ona, publika, a koje su i dalje aktuelne, Eni kaže: "To su sigurno 'Sjaj u tami', 'Stranac u noći' i 'Mali krug velikih ljudi" - zaključila je Eni u emisiji “Uranak” na televiziji K1.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar