Sport > Fudbal

Peđa Mijatović u "Kecu na 11"o UTAKMICI sa Slovenijom i susretu sa DANCIMA! Evo šta mu je PIKSI rekao u razgovoru

Gost u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1 bio je Peđa Mijatović

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/06/2024 > 13:35

podeli vest:

Peđa Mijatović u "Kecu na 11"o UTAKMICI sa Slovenijom i susretu sa DANCIMA! Evo šta mu je PIKSI rekao u razgovoru
Foto: Instagram screenshot


Peđa Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, analizarao je utakmicu  reprezentacije Srbije sa Slovenijom u kome je ostvaren nerešen rezultat, ali se dotakao i taktike za odlučujuću utakmicu sa Danicima, koja je na programu 25. juna od 21h.

- Bili smo favoriti možda na papiru, ali na terenu je bilo potpuno drugačije. Zadovoljni smo utakmicom jer smo imali mnogo više prilika nego protiv Engleske. Ja sam optimista i mislim da reprezentacija Srbije može protiv Danske da odigra dobro ili da pobedi, zašto da ne. To je jedino što nam odgovara u ovom trenutku i mislim da možemo - rekao je Peđa Mijatović.

Dodao je da utakmice imaju razne faze.

- U jednoj utakmici koja traje 90 minuta plus produžetak, koji je bio izuzetno važan, ili kada se nadaš do kraja i veruješ do kraja. Utakmice imaju razne faze. Faze kada je protivnik bolji u trenutku, kada gubiš neke lopte iz neobjašnjivih razloga, a nemaš prava na grešku. Reprezentacija Srbije je imala stidljiv početak, jer mislim da su nas Slovenci iznenadili visokim presingom koji u početku nismo očekivali. Kao favoriti na papiru, očekivali smo da će Slovenija biti zatvorenija i da će na kontranapade uraditi nešto više. Utakmica je posle 15 minuta pokazala da i Slovenija ide na pobedu, da nema kalkulacija, pa smo počeli da stvaramo neke prilike. Postoje razne faze na koje se moramo naviknuti mi koji gledamo sa strane, dok treneri i igrači moraju da ih vide na potpuno drugačiji način. Ako primimo gol, moramo ostati hladne glave, kao što se desilo i u poslednjoj utakmici, kada smo iz kornera dali gol koji nam je dao nadu da još uvek smo u takmičenju - rekao je on.

Dodao je da smo mnogo sigurniji sada nego što smo bili na SP.

- Nadu daje činjenica da smo protiv Slovenaca imali mnogo više šansi nego protiv Engleza. Mitroviću nije išlo, što rešava bez problema. To mi daje nadu da će i on naći način da da gol ili dva, što je njegova osnovna karakteristika. Apsolutno verujem da će se to dogoditi. Defanzivno smo dosta dobro funkcionisali. Mnogo smo sigurniji nego što smo bili na SP, što se tiče odbrane. Te neke finese, da li neko treba da pomogne i duplira tog igrača koji je sam, apsolutno da. To je koordinacija koju igrači moraju da imaju na terenu, da shvate da smo kompaktni - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Peđa se osvrnuo i na gol koji smo primili od Slovenije.

- Gol koji smo primili protiv Slovenije, Milinković-Savić možda u tom trenutku zbog nedostatka koncentracije nije ispratio igrača koji se pojavio i dao gol. To je situacija koja se dešava u svakom sportu ili poslu, gde zbog male greške ili gubitka koncentracije dolazi do propusta - rekao je on.

Mijatović je rekao da naša reprezentacija ima želju na terenu.

- Video sam želju kod igrača da odigraju dobro. Sada, što je protivnik bio bolji u nekim situacijama, to su stvari koje se dešavaju u sportu. Neko je bolji, skoncentrisaniji u tom trenutku. Da nema grešaka, sve bi utakmice u fudbalu završavale 0:0. To je potpuno normalno - rekao je on.

Peđa je istakao da je po njemu Rajković bio najbolji na meču sa Slovenijom.

- Na ovoj utakmici, najbolji igrači jedne i druge ekipe su bili golmani. Rajković je u obe utakmice bio najbolji igrač i jako siguran. Kada je golman siguran, to je veoma pozitivno za jednu ekipu. Pavlović i Jović, koji je dao jako bitan gol za Srbiju, pre nego što smo već bili u avionu za povratak u Srbiju - rekao je on.

Mijatović je objasnio da li strategija mora da se promeni u duelu sa Danskom.

- Miks starijih i mladih igrača je pozitivna stvar, ali ne znam da li je to pametno kada nam sledi najvažnija utakmica u istoriji srpskog fudbala. Da li ima neko hrabrosti to da uradi? Svima nama sa strane je mnogo lakše, ali postoji samo jedna osoba koja donosi tu odluku, i njoj nije nimalo lako. Na dve utakmice koje su se odigrale, bilo je nekih promena i sigurno će ih biti i na ovoj, ali to moramo da prepustimo njemu i da verujemo da će naći najbolje rešenje. Igrači koji uđu sa klupe treba da donesu neki zaokret, to je ideja da se unese nešto novo, kao što su uradili protiv Slovenije, pa čak i protiv Engleske su se desile neke pozitivne stvari. Sada ćemo videti koga će izabrati, kako će igrači ući u utakmicu, jer znaju da je ovo najvažniji meč koji su do sada igrali u životu i mislim da su svesni koliko je važno napraviti dobru atmosferu. Na kraju, ako je protivnik bolji, onda je bolji, to je deo sporta. Treba da uradimo sve što je u našoj moći - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Objasnio je da našoj igri nedostaje kreativnosti.

- U nekom trenutku utakmice nam fali kreativa koju nemamo. To je pitanje kvaliteta. Mislim da trebamo da shvatimo da u fudbalu svaki rezultat je moguć. Ali sada moramo da shvatimo da nam treba pobeda i da idemo u tom pravcu i nadam se da ćemo sledeće nedelje pričati već sa Srbijom u osmini finala - rekao je on.

Mijatović je otkrio i šta mu je Piski rekao o predstojećoj utakmici sa Danskom.

- Rekao je da će biti teško, mi hoćemo, mislimo da možemo i znamo da je to bitka ili ništa. Energiju koju sam imao prilike da čujem od njega jutros i taj neki gol koji je došao u 96. minutu, koji ti iz jedne izgubljene situacije daje taj energetski šok, mislim da su to neke stvari pored kvaliteta koje reprezentacija Srbije ima, neki faktori koji su jako važni pred ovako važnu utakmicu. Ne treba zaboraviti da je Danska ozbiljna selekcija, međutim, to nije ekipa koja je ozbiljan favorit za osvajanje EP. Ozbiljan je tim, pokazali su se u dve utakmice, ali i oni ponekad moraju da izgube, neka to bude protiv Srbije u utorak - zaključio je Peđa Mijatović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Ostavite komentar