Sport > Ostali sportovi

Ništa od MEDALJE za ODBOJKAŠE Srbije na EP: Grbićeva Poljska BILA BOLJA

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva

Izvor: K1info/novosti.rs

12/09/2023 > 18:07 >> 21:03

podeli vest:

Ništa od MEDALJE za ODBOJKAŠE Srbije na EP: Grbićeva Poljska BILA BOLJA
Foto: FIVB


Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je poražena od strane Poljske rezultatom 3:1, po setovima 26:28, 25:15, 36:34, 25:16.

Velika borba Srbije u prvom setu je donela pozitivan rezultat i prednost od 1:0. Ipak, drugi set je izgubljen prilično lako.

Uspeli smo da se konsolidujemo u trećem, kada smo nakon 4 set lopte ispustili prednost i ispostaviće se da je taj set presudio.

 

U četvrtom su momci posustali, ostali bez snage, ali i Grbić je sa Poljskom pokazao zašto su tako visoko kotirani.

Tim Nikole Grbića u polufinalu Evropskog prvenstva igraće protiv Slovenije, dok su odbojkaši Srbije završili nastup.

Srbija odlično počela duel,iskoristila je nervozu i stegnutost Poljaka, koji su u prvom setu imali mnogo grešaka i čak 11 poena su "poklonili" našem timu.

Do kraja seta ekipa Igora Kolakovića uspela je zadrži fokus i da posle velike borbe povede u setovima.

U nastavku su se Poljaci probudili, smanjili su broj grešaka i veoma brzo demonstirali da će ovaj set biti rešen u njihovu korist.

Bolja igra u svim aspektima omogućila im je da se odlepe na 10 poena viška, Srbija nije imala način i veoma brzo na semaforu je stajalo 1:1.

Treći set doneo je pravi spektakl i veliku borbu, a u ovom maratonskom delu četvrtfinala videli smo čak 70 poena i Srbiju koja je nekoliko puta uspela da spasi set lopte. Prisebdnost je na kraju bila na strani Poljaka, koji su dobili maratonski set i praktično jednom nogom praktično su bili u polufinalu.

Posle mnogo trošenja, Srbija je na izmaku snage bila u 4.setu, a Poljska je na krilima adrenalina uspela da napravi preokret i obezbedi polufinale.

 

 

 

 

Ostavite komentar