Sport > Ostali sportovi

EGIPAT ŠOKIRAO naše odbojkaše na startu, ONI SE NALJUTILI, PA IH POČISTILI: Nastavljamo borbu za OI

Odbojkaši Srbije zabeležili su drugu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, prvak Afrike pao sa 3:1

Izvor: K1info/Sportal.rs

03/10/2023 > 07:46

podeli vest:

EGIPAT ŠOKIRAO naše odbojkaše na startu,  ONI SE NALJUTILI, PA IH POČISTILI: Nastavljamo borbu za OI
Foto: FIVB


Odbojkaši Srbije zabeležili su drugu pobedu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Posle šoka na startu savladali su afričkog prvaka Egipat sa 3:1 (18:25, 25:19, 25:14, 25:16).

Loše je Srbija počela meč u utorak ujutru. Snažno su servirali Egipćani, brzo su napadali – a naša selekcija nije bila spremna na to. Vrlo rano je afrička selekcija stekla osetnu prednost. "Plava četa" se mučila na prijemu, a izostala je i dobra igra u odbrani. Morali su strpljivo da igraju naši momci, ali u ovom periodu nisu uspeli da stignu razigranog rivala.

Bio je prinuđen Igor Kolaković da napravi izmene – ostao je na terenu Uroš Kovačević, koji je ušao u završnici prvog perioda, a u postavi za drugi se našla i nova blokerska dijagonala Aleksandar Nedeljković – Nemanja Mašulović.

Iako se ravnopravna borba vodila u nastavku, očigledno je bilo da "orlovi" igraju sa novom energijom. Proradio je blok, a posle asa Marka Ivovića je Srbija stekla osetniju prednost. Jasno je bilo Egipćanima da će teško zaustaviti naš tim u nastavku, pa su odmah reagovali tajm-autom. Ali bezuspešno. Sa novim igračima u terenu, „plava četa“ je potpuno kontrolisala situaciju.

A onda rapsodija u trećem periodu – samo dve greške napravio je naš tim. Stabilan blok, odlični servisi i sigurni napadi doneli su Srbiji rano vođstvo. Egupat je potrošio oba tajm-auta već do rezultata 12:4. Fantastično su u odbrani igrali naši momci, nijedna lopta nije mogla da padne, pa je vrlo lako Srbija došla do trećeg seta.

Nastavila je u istom ritmu naša reprezentacija, pa je vrlo rano pokazala Egiptu da nema više čemu da se nada. Grešili su previše naši rivali u ovom periodu – što iz napada, što na mreži. Pa je brzo Srbija ovde završila posao.

Ostavite komentar