Vesti > Beograd

KREATIVNOST, inovacije, borbenost: BEOGRAD obeležava Međunarodni DAN MLADIH

Biće organizovane različite radionice podeljene po zonama kao što su IT zona, eko zona, međugeneracijska zona...

Izvor: K1info/Tanjug

11/08/2023 > 22:52 >> 08:14

podeli vest:

KREATIVNOST, inovacije, borbenost: BEOGRAD obeležava Međunarodni DAN MLADIH
Foto: Tanjug/Beoinfo


Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović prisustvovala je na Donjem Kalemegdanu obeležavanju Međunarodnog dana mladih, koji se ove godine pod sloganom "Belgrade youth fest" obeležava 11. i 12 avgusta.

Manifestacija se održava u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Beograda i Udruženja "Srbija je ZED - Z World", navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Beograda.

Vidović je tom prilikom istakla da Beograd i ove godine obeležava Međunarodni dan mladih, a zbog velikog interesovanja Kancelarija za mlade je odlučila da manifestacija ove godine traje dva dana.

- Biće organizovane različite radionice podeljene po zonama kao što su IT zona, eko zona, međugeneracijska zona i druge, a tokom večernjih časova organizovani su razni koncerti. Beograd se trudi da za mlade preko cele godine organizuje različite sadržaje kao što su edukativne radionice, izleti i sve ono što omogućava mladima da steknu nove veštine i znanja, ali i da se druže i zabave - rekla je ona.

Kako je istakla ona mladi su budućnost naše zemlje.

- Mladost sama po sebi nosi neku posebnu energiju, motivaciju, kreativnost, inovacije, borbenost, a sve to je potrebno našem gradu da nastavi da se razvija i napreduje. Mladima je potrebno da ih čujemo, podržimo i usmerimo, a ova manifestacija je prava prilika za to - istakla je ona.

Kako se navodi u saopštenju, Vidović je čestitala mladima njihov međunarodni dan, a sve Beograđane pozvala da podrže ovaj veoma značajan događaj.

Ostavite komentar