Vesti > Društvo

VLADIKA Arsenije: Srpski HODOČASNICI u IZRAELU su dobro - jedna GRUPA krenula u EGIPAT, druga na AERODROM u Tel Avivu

Još nije poznato na koji način će naši ljudi, ali i drugi koji žele da odu, napustiti Izrael

Izvor: K1info/Tanjug

07/10/2023 > 20:47

podeli vest:

VLADIKA Arsenije: Srpski HODOČASNICI u IZRAELU su dobro - jedna GRUPA krenula u EGIPAT, druga na AERODROM u Tel Avivu
Foto: Tanjug/Fono


Vladika Arsenije, koji sa grupom hodočasnika iz Niša, zajedno sa vladikom Ilarionom, boravi u Izraelu, izjavio je večeras da su svi srpski hodočasnici, a ima ih iz Londona i Nemačke dobro, da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a druga grupa blizu granice sa Egiptom.

- U Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. Naša grupa krenula je iz Niša 1. oktobra, jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje na Sinaj u Egipat u manastir Svete Katarine - rekao je vladika.

Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju, broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema, već su blizu aerodorma u Tel Avivu i imaju let u 22 časa, "svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan", rekao je vladika Arsenije i naglasio da svi pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak.

Sve vreme smo u kontaktu sa ambsadom koja je na visini zadatka, dodao je on.

- Drugi deo grupe u kojoj smo vladika timočki i ja ima 35 putnika, naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom, nadamo se da ćemo za sat preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbedni i dobro - rekao je on.

- Svi turisti i hodočasnici iz svih krajeva sveta su iznenađenji situacijom, čule su se ekpslozije, PVO izraelske vojske, videli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do pre nekoliko sati, slušali uputstva ambasade i rešili sada kada se sitaucija smirila da krenemo na ranije plairane destinacije - kazao je on.

- Jedna grupa srpskih hodočansika iz Dizeldrofa je u Jerusalimu i oni su dobro. Dve grupe iz Srbije iz Kraljeva i dijaspore - Austrije i Švajcarske vratili su se juče. Jedna naša grupa iz Londona trebalo je da se vrati, verovatno su i oni na aerodromu - rekao je vladika Arsenije.
 

 

 

 

 


 

Ostavite komentar