Vesti > Društvo

Posle sudara broda i čamca na Savi TUŽILAC naložio policiji i inspekciji da sačine izveštaj:Za još jednim licem se traga

Telo žene izvučeno je u 2.50 sati kod Sava promenade, dok se jedan muškarac i dalje vodi kao nestao.

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

06/07/2024 > 15:39

podeli vest:

Posle sudara broda i čamca na Savi TUŽILAC naložio policiji i inspekciji da sačine izveštaj:Za još jednim licem se traga
Foto: ATA Images


Povodom sudara teretnog broda i čamca na Savi u Beogradu, posle kojeg je iz reke izvučeno telo žene koja se vodila kao nestala, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je inspekciji i policiji da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Kako navodi tužilaštvo, na osnovu do sada utvrđenih činjenica do nezgode 5. jula u večernjim satima, na levoj obali Save, došlo je kada je teretni brod na kojem su se nalazila tri lica udario u čamac u kojem su se takođe nalazila tri lica.

Nakon prijave da se dogodila nezgoda, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je, kako se navodi u saopštenju, zajedno sa policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama Beograd i PU za grad Beograd UKP osmog odeljenja obavio uviđaj lica mesta.

"Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja", navodi se u saopštenju.

Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan.

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti.

Službe Hitne pomoći izvukle su noćas iz Save telo ženske osobe, koja se vodila kao nestala nakon sudara teretnog broda i čamca, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Telo žene izvučeno je u 2.50 sati kod Sava promenade, dok se jedan muškarac i dalje vodi kao nestao.

Do sudara čamca i teretnog broga došlo je sinoć oko 21.45 na Savi kod Novog Beograda.

Nakon sudara, jedan muškarac iz čamca je doplivao do obale. 

 

Ostavite komentar