Vesti > Društvo

MUP uputio APEL građanima: Od početka godine čak 75 odsto AUTOMOBILA ukradeno zbog zaboravljenog KLJUČA

Policija apeluje na građane da u skladu sa svojim mogućnostima obezbede motorna vozila mehaničkom ili elektronskom zaštitom

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

16/07/2024 > 17:30

podeli vest:

MUP uputio APEL građanima: Od početka godine čak 75 odsto AUTOMOBILA ukradeno zbog zaboravljenog KLJUČA
Foto: Freepik.com


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu apeluju na građane da ne ostavljaju neobezbeđena vozila sa ključem u kontakt bravi, jer izvršioci krivičnih dela koriste njihovu nepažnju i odvoze ih.

- Upozoravamo da je od početka ove godine 75 odsto od ukupnog broja ukradenih vozila na području Policijske uprave za grad Beograd, ukradeno na ovaj način - piše u saopštenju MUP.

Za prvih šest meseci ove godine od ukupno 85 ukradenih vozila, 64 su ukradena usled nepažnje vlasnika koji su ostavili ključ u vozilu. U odnosu na isti period 2023. godine, broj ukradenih vozila na ovaj način povećan je za 28 odsto.

Takođe, policija apeluje na građane da u skladu sa svojim mogućnostima obezbede motorna vozila mehaničkom ili elektronskom zaštitom.

Od početka godine čak 75 odsto od ukupnog broja ukradenih vozila na području Policijske uprave Beograd ukradeno je zbog ostavljenog ključa u kontakt bravi, zbog čega MUP Srbije apeluje na građane da ne ostavljaju neobezbeđena vozila sa ključem u kontakt bravi.

Foto: Freepik.com

 

Izvršioci krivičnih dela koriste nepažnju vlasnika automobila i odvoze njihova vozila, dok je broj ukradenih vozila na ovaj način za 28 odsto veći u odnosu na isti period prošle godine, navodi se u saopštenju MUP-a.


 

Ostavite komentar