Vesti > Društvo

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić izrazili SAUČEŠĆE porodici PREMINULE GLUMICE: Pamtiće je po emociji, talentu...

Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života u Beogradu.

Izvor: K1info

Autor: Anđelina Mihailović

20/09/2024 > 14:31

podeli vest:

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić izrazili SAUČEŠĆE porodici PREMINULE GLUMICE: Pamtiće je po emociji, talentu...
Foto: ATA Images/Tanjug/Vladimir Sporčić/FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama povodom smrti glumice Radmile Živković i istakao da je bila jedna od velikih diva naše filmske i pozorišne umetnosti i izuzetna glumica koja je neverovatnim talentom i posvećenošću umetnosti obeležila najsjajniju epohu naše kinematografije i pozorišta.

Vučić je naveo da je sa tugom primio vest o smrti Živković, i istakao da su njena strast prema glumi, bravurozne role i maestralni talenat da publici približi složene likove sa jedinstvenom dubinom i autentičnošću, na najbolji način odražavali njen umetnički senzibilitet.

- Besprekorno i upečatljivo je umela da oživi likove iz svih sfera života, dajući glas njihovim emocijama i ličnim pričama, koje i danas pamtimo. Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da Radmili Živković dodelim Sretenjski orden drugog stepena za izuzetne zasluge i doprinos umetnosti, u koju je utkala i bogato kulturno nasleđe naše zemlje, na njoj svojstven i zaista jedinstven način - navodi se u telegramu saučešča.

On je izrazio uverenje da će njena izuzetna ličnost i umetnički integritet, kao i pečat koji je ostavila u glumi, nastaviti da inspiriše generacije mladih umetnika.
- Izražavam duboko saučešće Radmilinoj porodici, kolegama, prijateljima i poštovaocima - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Istim povodom potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici Radmile Živković.

- U ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem najdublje saučešće povodom smrti naše drage glumice Radmile Živković. Njene nezaboravne pozorišne i filmske uloge pamtićemo zauvek zbog raskošnog talenta koji je pokazala u svakom kadru, a o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja koje je dobila. Uvek izvanredna, harizmatična i autentična u svom poslu, umela je da probudi u svakom gledaocu one najiskrenije emocije, zbog čega ćemo je zauvek i pamtiti. Neka joj je večna slava - naveo je u telegramu ministar Dačić. 

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar