Vesti > Društvo

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA u Beogradu na dve lokacije: PRIRODNJAČKI MUZEJ dočekao skoro 1000 radoznalih posetilaca (FOTO)

U Galeriji Prirodnjačkog muzeja i tržnom centru Big prolaznici su imali priliku da otkriju čudesni svet minerala

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

30/09/2024 > 16:19

podeli vest:

EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA u Beogradu na dve lokacije: PRIRODNJAČKI MUZEJ dočekao skoro 1000 radoznalih posetilaca (FOTO)
Foto: N.Lojpur


Skoro 1000 dece, mladih i istinskih ljubitelja prirode uživalo je u interaktivnim radionicama Prirodnjačkog muzeja u okviru manifestacije Evropska noć istraživača.

Na dve lokacije – u Galeriji Prirodnjačkog muzeja i tržnom centru Big prolaznici su imali priliku da otkriju čudesni svet minerala, te se upoznaju sa vrednim muzejskim eksponatima.

- Radionica „Minerali na putu“ je jedan od načina da se deca upoznaju sa svetom minerala. Interaktivni deo radionice odnosi se na igru prepoznavanja minerala na osnovu opisa, a za najmlađe posetioce spremili smo crtanje minerala. Radionica je tematski povezana sa našom izložbom o mineralima iz poklon zbirke Josipa Broza Tita. U pitanju je naša saradnja sa muzejem Jugoslavije - rekla je Dragana Vučićević, viši kustos Prirodnjačkog muzeja, koja je radionicu realizovala u Galeriji na Kalemegdanu.

Dok su se posetioci okupljali oko štandova u tržnom centru Big, kustosi su delili svoje znanje, objašnjavajući fascinantne detalje o svakom eksponatu. Mnogi su se upustili u razgovor, postavljajući pitanja i izražavajući svoju znatiželju. Ova interakcija je stvarala atmosferu zajedništva i entuzijazma, dok su najmlađi radoznalo slušali o lepotama prirode.

Ovo je svakako bila fanstastična prilika za zaljubljenike u nauku da postave pitanja i zarone u svet istraživanja.

Prirodnjački muzej i ove godine bio je na evropskoj mapi istraživačkih institucija, što potvrđuje njegovu važnost u kulturnom i naučnom životu zemlje i regiona, jer doprinosi jačanju svesti o značaju prirodnih nauka. Takođe, Evropska noć istraživača pruža mogućnost za povezivanje sa drugim muzejima i institucijama širom Evrope, podstičući saradnju i razmenu znanja.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar