Vesti > Društvo

SRBIJA u suzama: LEPA MINA POŠARAC NIJE IZDRŽALA! Pogledajte njenu poslednju objavu koja SLAMA SRCE

Mina je do samog kraja bila veliki borac, pozitivnog stava i srdačnog osmeha, te je tako osvojila srca cele Srbije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/10/2024 > 14:32

podeli vest:

SRBIJA u suzama: LEPA MINA POŠARAC NIJE IZDRŽALA! Pogledajte njenu poslednju objavu koja SLAMA SRCE
Foto: Instagram/mina_posarac1


Tužna vest pogodila je građane Srbije.

Mina Pošarac (23) koja se borila sa agresivnim tumorom koji se u najvećem broju slučaja javlja na mozgu, a njoj je otkriven na kičmi, preminula je jutros oko 6 sati.

Ovu tužnu informaciju podelili su oni koji su prikupljali sredstva za njeno lečenje. Kažu, Mina je do samog kraja bila veliki borac, pozitivnog stava i srdačnog osmeha, te je tako osvojila srca cele Srbije.

U poslednjih mesec dana Mina se često oglašavala na svojim društvenim mrežama. Pričala je o tome koliko je bol razara i kako se bolest posle kratkog perioda vratila.

Kako je skoro navela, "leđa su se potpuno otvorila", te da nema vremena da stigne do Turske i da se u Srbiji sve zakazuje na nekoliko dana.

Mina je krajem juna svoje pratioce na Instagramu ražalostila informacijom da se tumor vratio i proširio na još dva pršljena.

- Baš ovih dana razmišljam kako dugo nisam objavila sliku ali znam da definitivno nisam mislila da će to da bude ova... Eto me, ponovo... Pre dva meseca sve je bilo u redu, raka nije bilo - napisala je ona u objavi.

Foto: Threads printscreen

 

Poslednja objava koju je Mina postavila na svoje društvene mreže slama dušu. Ona je na "Threads-u" 24. septembra objavila da osim nogu koje ne može da pomera, da su joj stradale i ruke.

- Pretužno gledati kako stradaju i ruke... Koliko god si jak neke stvari su nepodnošljive... - napisala je ona.

Prethodno, Mina je nedeljama molila svoje pratioce da budu aktivni i da uplaćuju koliko god mogu putem fondacije "Budi human" čiji je član bila.

- Od ležanja mi strada i zdrava ruka... Dokle još mogu da vam se obratim ovim putem, budite aktivniji, delite, organizujte ako možete i želite svašta, javite se za sve info o uplatama... To što me nema znači da nemam snage ili me boli. Volim vas... - poručila je ona u pretposlednjoj objavi na društvenim mrežama.

U nekoliko svojih intervjua Mina je navela da želi da živi. Građani su se neprestano divili njenoj snazi, energiji i hrabrosti.

- Moja želja je da živim, smejem se, rastem, razvijam se i rađam! Sada ste mi potrebniji nego ikada u životu! Molim sve humanitarne ljude dobre volje da mi pomognu da prikupim novac za svoje lečenje. Meni ne nedostaje apsolutno ništa osim novca. Ja želim, ja sam jaka, ja sam pobednik - napisala je Mina ranije ove godine.

Podsetimo, Mina je živela uobičajenim životom, do februara 2022. godine. Tada je osetila bol u kičmi, nije mogla da ustane i izgubila je kontrolu nad telom i otad je u kolicima. Tada je završila u bolnici, urađena joj je magnetna rezonanca, operisana je. Međutim, biopsija nakon hirurške intervencije, zauvek je promenila Minin život - dijagnoza je bila najzloćudniji tumor mozga koji joj je na kičmi.

- Usledila je operacija u martu iste godine i sve je bilo u redu, čak mi je rečeno i da sam pobedila i da ga više nema, ali na moju žalost na kontrolnom magnetu utvrđeno je da se tumor vratio i sada su stvari mnogo komplikovane - rekla je Mina Pošarac ranije za Blic.

Tada je ispričala da se tumor pojavio na istom mestu na kom je već bio i zbog toga lekari ne žele da je operišu, jer smatraju da je previše rizično. Međutim, jedna privatna klinika u Turskoj davala je nadu da će Mina i ovog puta pobediti smrtonosnu bolest.

Da stvar bude još tužnija i njen deka (82) za koga je veoma vezana, već nekoliko godina bori se sa kancerom, a prošle godine rasplakao je Srbiju svojim gestom.

Deka je, kako je Mina tada opisala, jedne noći sanjao da će njegova unuka ozdraviti ako peška dođe od sela do svoje mezimice. Nakon sna, deku nisu na to sprečile ni godine ni teška bolest. Prešao je više od 30 kilometara od sela do unuke peške, čvrsto verujući da baš to nije sanjao bez razloga.

Ostavite komentar