Vesti > Hronika

Muškarac u Leskovcu UKRAO IKONU SA SVETE GORE! Stara je VIŠE OD DVA VEKA i nosi ogromnu vrednost - OGLASIO SE DAČIĆ

Osumnjičeni je iskoristio teško zdravstveno stanje Oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

12/06/2024 > 13:22

podeli vest:

Muškarac u Leskovcu UKRAO IKONU SA SVETE GORE! Stara je VIŠE OD DVA VEKA i nosi ogromnu vrednost - OGLASIO SE DAČIĆ
Foto: ATA Images/facebook printscreen/Иконе - Хаџи Светлане Лане


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, u toku noći, u Leskovcu, uhapšen muškarac, koji je, od Oca Simeona sa Svete Gore, ukrao ikonu "Umiljenje", a koja je stara više od dva veka i čija se vrednost procenjuje na 82 miliona dinara.

- U toku noći, u Leskovcu, uhapšen je V. S. (55), koji je od Oca Simeona sa Svete Gore ukrao ikonu "Umiljenje", koja je stara više od dva veka i čija se vrednost procenjuje na 82 miliona dinara - rekao je Dačić.

Foto: ATA Images/facebook printscreen

 

U saopštenju MUP-a se navodi da je Otac Simeon ikonu nasledio od monaha koji su pre njega boravili u Karuljama na Svetoj Gori. Osumnjičeni je iskoristio teško zdravstveno stanje Oca Simeona, koji se nalazi u bolnici u Nišu.

-Prilikom pretresa, ikona je pronađena u stanu uhapšenog. Lice je sprovedeno u tužilaštvo radi daljeg postupanja - rekao je Dačić.

Ostavite komentar

MILAN PJEVAC

Drzava mora udariti zestoke sankcije za ovako drske I bezobzirne bitange,I minimum 10 godina zatvora UZ teski fizicki rad sa cengelama na NOGAMA...👿⚔️.. bitanga BELOSVETSKA oloska...👿👿👿

12.06.2024 13:29