Vesti > Hronika

INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI! Albanac FLAŠOM GAĐAO dva srpska novinara, reagovala Hitna pomoć

Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

15/07/2024 > 07:38

podeli vest:

INCIDENT U KOSOVSKOJ MITROVICI! Albanac FLAŠOM GAĐAO dva srpska novinara, reagovala Hitna pomoć
Foto: K1info/Anica Ninković


Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sinoć je došlo do incidenta kada je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i flašom gađao novinarku ''Politike'' Biljanu Radomirović i novinara ''Jedinstva'' Zorana Vlaškovića, koji su bili na zadatku.

Kako prenosi Politika, Radomirović je zadobila lakše telesne povrede u vidu posekotine na nozi, a brzom intervencijom italijanskih karabinjera koji bili blizu mesta incidenta sanirana je povreda.

Albanac koji je izazvao incident se ubrzo udaljio ka južnom delu grada. Iako dvoje novinara, i na insistiranje karabinjera, nisu želeli da se pozove tzv. kosovska policija, patrola se ubrzo pojavila, kako se ispostavilo, na poziv karabinjera, kao i vozilo Hitne pomoći.

Lekar i zdravstveno osoblje su ponovo sanirali povredu koju je zadobila novinarka, a ona je odbila da ide u bolnicu. Pripadnik tzv. kosovske policije rekao je da je napadač odranije poznat policiji, dodajući da će oni ''preduzeti sve zakonske mere".

Na glavnom mostu na Ibru, koji razdvaja severni deo grada, gde žive uglavnom Srbi, i južni deo grada naseljen Albancima, danonoćno dežuraju pripadnici italijanskih karabinjera iz sastava Kfora, a ceo most je pod video-nadzorom.

Ostavite komentar