Vesti > Hronika

ODLOŽENO SUĐENJE BJELOGRLIĆU! Reditelj optužen za nasilničko ponašanje, a danas se NISU POJAVILA dva svedoka

Ćetković je opravdao svoj izostanak, dok se Radivojević samo nije pojavila

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

15/07/2024 > 13:28

podeli vest:

ODLOŽENO SUĐENJE BJELOGRLIĆU! Reditelj optužen za nasilničko ponašanje, a danas se NISU POJAVILA dva svedoka
Foto: ATA Images


U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je za sutra, 16. jul, odloženo je suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021.godine u niškom hotelu "Ambasador".

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka svedoka Nebojše Ćetkovića i Katarine Radivojević čije je saslušanje bilo predviđeo za danas. Ćetković je opravdao svoj izostanak obavestivši sud da će biti u inostranstvu, dok je Radivojević poziv ostavljen na adresi, međutim ona se nije pojavila.

Za sutra su pozvani svedoci Maksa Ćatović, Marko Gvero i Marko Živković. Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, kao i da je sukob u Nišu posledica toga. Bjelogrlić je danas došao u pratnji svog advokata Jugoslava Tintora.

Foto: ATA Images

 

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra2021.godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković. On je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Ostavite komentar