Vesti > Politika

Ðilas TRAŽI, VERUJE I OČEKUJE vanredne IZBORE U BEOGRADU: Vučić je obećao da će BITI U MARTU

Stranka slobode i pravde veruje da će izbora u Beogradu biti krajem marta sledeće godine. Sa Narodnom strankom neće sarađivati

Autor: Tanjug

17/08/2022 > 15:28

podeli vest:

Ðilas TRAŽI, VERUJE I OČEKUJE vanredne IZBORE U BEOGRADU: Vučić je obećao da će BITI U MARTU
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Stranka slobode i pravde traži vanredne izbore u Beogradu i očekuje ih u martu naredne godine, izjavio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas, koji SSP vidi kao najaču opozicionu stranku na političkoj sceni Srbije koja će u sledećem periodu raditi na svojoj infrastrukturi i organizaciji.

- Tražimo izbore. Imali smo političku krizu u Beogradu, pitanje legitimiteta vlasti, koja se formira tako da je većina „za jedan“, uz situaciju u kojoj su opozicione stranke ukupno dobile 70.000 glasova više nego vlast. To sam postavio Aleksandru Vučiću na sastanku, on je to javno potvrdio, i rekao da je spreman da budu izbori i da će oni biti u martu - rekao je Ðilas u intervjuu za Tanjug.

Zato veruje da će vanredni izbori u Beogradu i biti održani krajem marta sledeće godine.

Dodaje da mu je žao što neke opozicione stranke govore da u to ne veruju, da će izbora biti samo ako će Vučić sigurno da pobedi, što, kaže, nije baš motivišuće za birače SSP.

Na pitanje da li će SSP na te izbore izaći sam Ðilas odgovara da će na te izbore izaći sa onima sa kojma čine poslaničku grupu "Ujedinjeni" (a to su PSG, Pokret za preokret i Sloga), ali i da postoje još neke stranke i organizacije, sa kojima bi mogli da naprave zajedničku listu za beogradske izbore.

- Ja sam jasno rekao da sa Narodnom strankom nećemo sarađivati, njihovi stavovi bliži su desnom bloku, gde su Dveri i Zavetnici, nego našem. Posle izbora možemo da sarađujemo, ako dođemo u situaciju da formiramo vlast, sa svima koji su spremni da daju prave ljude, koji mogu nešto da urade - rekao je Ðilas.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Mi smo rekli da ćemo biti opozicija SNS-u, ali ne Srbiji. U parlamentu ćemo glasati za svaki dobar predlog koji dođe sa bilo koje strane, uključujući i vlast. Kako da budemo protiv nečega što verujemo da će doneti bolji život svima? Ne može politika da bude da ste protiv svega što vaši oponenti predlože - rekao je Ðilas Tanjugu.

Istovremeno, ističe da očekuje da i vlast pokaže razumevanje za dobre predloge opozicije i da takve predloge prihvati.

 

 


 

Ostavite komentar