Vesti > Politika

Vučić: Gotovo je nemoguće izbeći sukob Hezbolah - Izrael, za svet stižu teža vremena

Predsednik Srbije govorio je i o početku sukoba u Ukrajini

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

30/06/2024 > 11:46

podeli vest:

Vučić: Gotovo je nemoguće izbeći sukob Hezbolah - Izrael, za svet stižu teža vremena
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je uveren da za svet stiže mnogo teže vreme i ocenio da je vrlo teško, "gotovo nemoguće", izbeći sukob Hezbolah - Izrael, a taj sukob, kako kaže, je pravi veliki sukob, jer iza Hezbolaha stoji Iran. 

- Hamas je taj koji može da okupi ceo islamski svet, u smislu deklaracija, humanitarne podrške, ali ne direktnog učešća u ratu. A Hezbolah je sukob (Izraela) sa Libanom, nas uvodi u veliki sukob na onome što se zove Sveta zemlja, na celom istoku, ali angažuje i kompletan zapad i kompletan istok - izjavio je Vučić za TV Prva.

U osvrtu na intervju koji je dao za švajcarski list Veltvohe, rekao je da stoji pri stavu da je siguran da dolazi mnogo teže vreme za svet i da veruje u logiku kojom je to zaključio.

- Veoma sam tvrd u stavu koji sam izneo. Verujem u logiku koju primenjujem, koju ja nazivam logikom gvozdenih determinizama, reda i činjenica. Kada poređaš činjenice i kada si siguran da su to što si izgovorio činjenice, lako ćeš doći do ispravnog zaključka. Ja sam siguran da nama dolazi mnogo teže vreme - izjavio je Vučić. 

Podsetio je da je još 25. novembra 2021. govorio o nastupajućim mnogo težim vremenima u Evropi, tri meseca pre početka rata u Ukrajini i naveo da su, od državnika prisutnih na zimskim Olimpijskim igrama u Kini, jedino on i šejk Muhamed bili uvereni da će biti sukoba na istoku Evrope.

- On je rekao 'očekujem u junu', ja sam mu rekao prvi mart. Promašio sam za sedam dana - dodao je Vučić.

 


 

Ostavite komentar