Vesti > Politika

Skupština Novog Sada dobila novu PREDSEDNICU! Evo ko je Dina Vučinić

Nakon glasanja ona se zahvalila Srpskoj naprednoj stranci što je predložila za tu poziciju, kao i građanima

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

07/08/2024 > 13:28

podeli vest:

Skupština Novog Sada dobila novu PREDSEDNICU! Evo ko je Dina Vučinić
Foto: grad novi sad


Kandidat Srpske napredne stranke Dina Vučinić je sa 47 glasova za od 75 prisutnih odbornika izabrana za predsednicu Skupštine Grada Novog Sada na konstitutivnoj sednici Skupštine grada.

Nakon glasanja ona se zahvalila Srpskoj naprednoj stranci što je predložila za tu poziciju, kao i građanima koji su na izborima glasali za politiku razvoja, nove bulevare, nove mostove i podržali "Novi Sad sutra, Novi Sad budućnosti".

Posle tri sata rasprave, usvojene su prve dve tačke dnevnog reda konstitutivne sednice Skupštine Grada Novog Sada, koju je poslednjeg dana roka sazvala prethodna predsednica Jelena Marković Radomirović.

Prilikom glasanja za novu predsednicu, tri listića su neiskorišćena i 28 nevažećih. Glasanje se ne odvija elektronski već zaokruživanjem broja na papiriću.

Ko je Dina Vučinić

Dina Vučinić rođena je 1987. godine u Zagrebu

Osnovnu i srednju školu završila je u Novom Sadu. Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe diplomirala je 2014. godine, kada je, kako navodi Radio 021, tada već bila odbornica u Skupštini grada. 

Od 2016. do 2020. bila je šefica odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Novog Sada. Članica je Izvršnog odbora SNS. 

Ostavite komentar