Vesti > Srbija

NAJCRNJI SRPSKI ĐURĐEVDAN: SAHRANJENO DESET žrtava MASAKRA u školi Vladislav Ribnikar i u Malom Orašju

Još tri sahrane zakazane su za nedelju i dve za ponedeljak

Izvor: K1info/Tanjug

06/05/2023 > 11:13

podeli vest:

NAJCRNJI SRPSKI ĐURĐEVDAN: SAHRANJENO DESET žrtava MASAKRA u školi Vladislav Ribnikar i u Malom Orašju
Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut


Danas je na beogradskim grobljima, sahranjeno četvoro učenika i radnik obezbeđenja koji su stradali u pucnjavi u OŠ Vladislav Ribnikar, dok je u Malom Orašju sahranjeno pet osoba koje su stradale u pucnjavi u blizini Mladenovca.

Na Novom groblju sahranjena je M.K. u 11.30, kao i M.A. u 15.30 časova, dok je A.D. sahranjena na Novom Bežanijskom groblju u 15.15 časova.

Sahrana E.K. je održana na Centralnom groblju sa početkom 12.30 sati, dok je pripadnik obezbeđenja D.V. biti sahranjen na Lešću u 12.15 sati.

U Malom Orašju, danas je u 14 časova održana sahrana petorice momaka koji su stradali u pucnjavi. Još tri sahrane zakazane su za nedelju, takođe u 14 časova.

U ponedeljak će na beogradskom Novom groblju biti održane dve sahrane. Prvo će biti sahranjena A.B. u 15 časova, a potom i A.Č. u 16 časova.

Porodica, rodbina i prijatelji danas su ispratili na večni počinak ispratili E.K., ćerku proslavljenog srpskog odbojkaša Dragana Kobiljskog.

U kapeli su se mogle videti tužne i potresne scene. Roditelji su izvodili uplakanu decu, dok su svi ostali u suzama jedva stajali na svojim nogama.

Otac nije ispuštao iz ruku plišanu igračku koja je pripadala njegovoj ćerki, dok je majka držala njenu fotografiju. Sveštenik koji je držao opelo otkrio je da je mala E.K. stradala tako što se isprečila između ubice i druge dece.

- Krv je seme iz kojeg niče život. Roditelji, morate da nastavite da živite, zbog vaše Eme, da je podržite u njenom putu ka Hristu. Rekli su mi da je ona spasila nekoliko života, isprečila se između ubice i drugara. Tom zlu koje se uselilo u dečaka je rekla prestani, dala je vremena drugima da se spasu - rekao je sveštenik kroz suze.

Na groblju Lešće okupili su mnogi kako bi odali poštu i poslednji pozdrav Draganu Vlahoviću, tragično preminulom čuvaru OŠ Vladislav Ribnikar. 

Plato ispred kapele je bio mali da primi sve one koji su želeli da se od njega poslednji put oproste. 

Posle opela, a kada se formirala kolona, potresno je bilo kada je jedan od učenika pored slike, nosio i crtež na kom je Dragan predstavljen kao superheroj.

Sahrani M. A. na Novom groblju u Beogradu prisustvovao je veliki broj ljudi.

Maloletnu A. D. koja je stradala u stravičnom masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar sahranjena je uz zvuke violine.

Roditelji nesrećne devojčice želeli su da svoju mezimicu isprate uz muziku. Veliki broj njenih školskih drugova, nastavnika, ali i prijatelja njenih roditelja došlo je na sahranu. Ćutke su čekali u redu da uđu u crkvu da zapale sveću. Grob mlade tinejdžerke obasuli su cvećem, a u mukloj tišini čuli su se samo jecaji onih koji su voleli A. 

 

 

 

Ostavite komentar