Vesti > Srbija

SRBIJA POČINJE SA PROIZVODNJOM DRONOVA "SAMOUBICA"! Vučić najavio nova ulaganja u VOJSKU SRBIJE

Promenićemo i bojevu glavu za taj prvi 'killer' dron sa kojim ćemo mi da izađemo, rekao je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Kristina Jokić

13/01/2024 > 12:57

podeli vest:

SRBIJA POČINJE SA PROIZVODNJOM DRONOVA "SAMOUBICA"! Vučić najavio nova ulaganja u VOJSKU SRBIJE
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, prilikom obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije u Beogradu, da tzv. kosovske snage bezbednosti raspolažu sa 223 oklopna vozila i da im je plan da taj broj povećaju na 350. Kako je naveo, neregularne i nelegalne snage Albanaca na KiM uopšte ne bi smele da postoje.

- Tzv. kosovske snage bezbednosti, koje ne smeju da postoje po međunarodnim javno-pravnim normama i po Rezoluciji 1244, bez sopstvene proizvodnje, ukupno u ovom trenutku imaju, zajedno sa tzv. kosovskom policijom 223 oklopna vozila. To su lako oklopljena vozila, najčešće su vozila za prevoz pešadijskih jedinica. Tu ima osim "gardijana", "hamera" najviše, ali ima i turskih "vurana", "kirpija", "kobri", nekih "ambera" i tako nešto. To su sve turska vozila koja su dobili - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je naše da razumemo šta je to što se zbiva oko nas, da čuvamo mir, da čuvamo stabilnost, ali i da snažimo našu vojsku. Kako je rekao, koordinacija bezbednosnih struktura Srbije tj. MUP-a i vojske je vrlo dobra.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 
Proizvodnja dronova

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da uskoro, prvi put, krenemo u Srbiji sa serijskom proizvodnjom dronova "samoubica" i najavio da bi već pre kraja ove godine mogli da imamo više hiljada takvih dronova i predatih Vojsci Srbije na upotrebu.

Vučić je tokom obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije rekao novinarima da to može sa ponosom da najavi i zahvalio ljudima iz Vojnotehničkog instituta i svima drugima koji u tom učestvuju, što su vredno i naporno radili po tom pitanju.

- Promenićemo i bojevu glavu za taj prvi 'killer' dron sa kojim ćemo mi da izađemo i verujem da ćemo više hiljada komada imati završenih i predatih vojsci na upotrebu već pre kraja ove 2024. godine - rekao je Vučić. Naglasio je da su ti dronovi rezultat domaće pameti i domaće proizvodnje.

Ostavite komentar