Vesti > Srbija

Nevreme u Novom Pazaru i Kragujevcu: Vetar obarao stabla, oštećeni ugostiteljski objekti, ulice pretvorene u REKE!

Kiša je padala intenzivno, što je dodatno pogoršalo situaciju

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Dušan Panajotović

26/06/2024 > 17:50

podeli vest:

Nevreme u Novom Pazaru i Kragujevcu:  Vetar obarao stabla, oštećeni ugostiteljski objekti, ulice pretvorene u REKE!
Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović


Jako nevreme praćeno pljuskovima i olujnim vetrom, kratkotrajno i gradom, zahvatilo je danas u poslepodnevnim satima Novi Pazar i okolinu, kao i Kragujevac.

Vetar je obarao stabla, a oborena stabla nanela su određenu štetu ugostiteljskim objektima u centru Novog Pazara, javlja dopisnik Tanjuga.

Kiša je padala izuzetno intenzivno, izazivajući poplave na šetalištima i ulicama koje su se pretvorile u bujice vode. Kišna kanalizacija nije mogla da izdrži tako veliku količinu padavina, što je dodatno pogoršalo situaciju i prouzrokovalo zastoje u saobraćaju.

Takođe, i Kragujevac i Knić danas je oko 13 časova pogodilo nevreme sa kišom i olujnim vetrom koji je nosio krovove, rušio bandere i stabla. U kratkom vremenskom periodu pala je veća količina kiše zbog čega su ulice u centru Kragujevca bile poplavljene. Vetar je oborao stabla u Desimirovcu, u centru Kragujevca i naselju " 21 oktobar", a oboreno je i mlado stablo koje u blizini kafane Balkan, koje je palo na električne žice, prenosi Glas Šumadije.

Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

 

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu Zoran Kočović rekao je da je vetar odnosio krovove sa stambenih i poslovnih zgrada. Oštećeni su i krovovi stambenih zgrada u ulicama Atinskoj, Kazimira Veljkovića, Rudničkoj, kao i na tržnom centru "Erdoglija".

Na terenu su angažovani pripadnici Uprave za vanredne situacije, vatrogasci - spasioci i ekipe JKP Šumadija. Jak vetar je oborao i bandere, ali su ekipe EPS-a sanirale deo posledica i normalizovale snabdevanje strujom, prenosi taj portal.

Ostavite komentar