Vesti > Srbija

U AKVA PARKU U BAČKOM PETROVCU PETORO DECE SE OTROVALO: ZADRŽANI u novosadskoj Dečijoj bolnici

Juče je u toku dana petoro dece zadržano zbog sličnih simptoma, uzrok je još uvek nepoznat

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: K1info

28/06/2024 > 09:00

podeli vest:

U AKVA PARKU U BAČKOM PETROVCU PETORO DECE SE OTROVALO: ZADRŽANI u novosadskoj Dečijoj bolnici
Foto: Youtube PrintScreen/CIFRA MEDIA


Petoro dece sinoć je zadržano u Dečijoj bolnici u Novom Sadu nakon što su se javili sa simptomima trovanja, dok je jedno pušteno na kućno lečenje zbog blažih simptoma, saznaje "Blic".

Još uvek nije poznato šta je uzrok trovanja, ali se čekaju nalazi ispitivanja. Ono što je poznato jeste da su sva deca juče boravila u akva parku "Petrolend" u Bačkom Petrovcu. 

Šestoro dece se žalilo na slične simptome (mučnina, iritacija očiju), petoro je zadržano, a jedno dete je pušteno kući zbog blažih simptoma. 

Deca koja su sinoć primljena imala su slične simptome, izraženu iritaciju očiju i mučninu, dok je kod jednog deteta bio prisutan i kašalj. Oni su zadržani 24 sata i trenutno se nalaze u Dečijoj bolnici, a tačno je da su svi u toku jučerašnjeg dana bili u akva parku "Petrolend". O uzroku za sada ne možemo da govorimo, dok ne budu gotova sva ispitivanja - potvrđeno je za "Blic" iz ove zdravstvene ustanove.

Iz akva parka "Petrolend" se za sada nisu oglašavali povodom informacije da je do trovanja došlo i da postoje indicije da je u pitanju trovanje hlorom.

Podsetimo, slična situacija se na istom mestu desila pre dve godine kada je više dece završilo u bolnici zbog reakcije na hlor. 

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar