Vesti > Srbija

Predsednik VUČIĆ primio OLIMPIJSKI TIM SRBIJE i uručio DRŽAVNU ZASTAVU! Za osvojeno ZLATO 200.000 evra (VIDEO)

Letnje olimpijske igre održavaju se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

21/07/2024 > 10:22

podeli vest:

Predsednik VUČIĆ primio OLIMPIJSKI TIM SRBIJE i uručio DRŽAVNU ZASTAVU! Za osvojeno ZLATO 200.000 evra (VIDEO)
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas olimpijski tim Srbije i uručio državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije bili su srpski olimpijci - košarkaši, košarkašice, odbojkaši, odbojkašice, vaterpolisti, atletičari, rvači...

Takođe, prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

- Dragi sportisti, uvaženi predsedniče Olimpijskog komiteta, ministre, velika mi je čast što sam danas ovde. Imam tremu kao retko kad. Hoću da vam se zahvalim na velikom trudu i radu. Imam veliku tremu da stojim ispred ovakvih sportskih velikana. Dobro je Božo Maljković jednom rekao: Ako si u Srbiji vrhunski sportista, moraš prvo da budeš najbolji u svetu. Hoću da se zahvalim i vama i vašim porodicama što ste uložili ogroman trud. Mogli ste da imate godišnji odmor s vašim porodicama, ali ste sebe žrtvovali da biste nešto veliko doneli svojoj zemlji. S druge strane nema veće časti od toga da uradite nešto lepo za svoju zemlju. Sa strepnjom i nadom ćemo svaki vaš nastup da pratimo - rekao je predsednik. 

Predsednik Vučić je naglasio da će sagledati celu organizaciju i ukoliko bude postojala još neka obaveza, već sutra će se uplatiti sve što je potrebno. Potom je otkrio koliko novca će osvojiti zlatna medalja.

- Mi svoje obaveze izvršavamo, te obaveze više nisu male. Za zlatnu medalju 200.000 evra. Time smo želeli samo da vam kažemo koliko je to za nas važno i značajno. Prva košarkaška utakmica sa Amerikom će da obori sve rekorde gledanosti. Nećete verovati kad budete videli koliko će Srbija da bude uz vas, i ljudi da navijaju za vas. Da donesemo i jednu i dve i nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo i pozdravimo, jer znamo da ste se borili za svoju zemlju i svoj narod - istakao je predsednik.

- Svim srcem će narod biti uz vas. Jednako će se radovati i u Pirotu i Subotici, Valjevu, Beogradu, Banjaluci, Bjeljini, Trebinju, Beranama i mnogim drugim mestima. Hvala još jednom na posvećenom radu, hvala vam na časti da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog naroda i zemlje velikom po svom ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Želim vam mnogo uspeha - poručio je predsednik Vučić. 

Maja Ognjenović obratila se javnosti i rekla da joj je čast da zajedno sa Dušanom Mandićem bude nosilac zastave.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije takođe se obratio i rekao da je u sportu važna veština, i da želju ima svako, a da oni svi imaju veštinu.

Predsednik Srbije potom je sportistima uručio državnu zastavu, koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od 26. jula do 11. avgusta, glavni grad Francuske, čuveni grad svetlosti Pariz, biće domaćin trideset trećih letnjih Olimpijskih igara.  

Pariz će 2024. godine po treći put (1900 i 1924. godine) biti domaćin Letnjih olimpijskih igara. Uz London (1908, 1948. i 2012.) je to jedini grad koji će tri puta ugostiti najbolje sportiste planete. Naša reprezentacija će nastupati u rekordnom broju (112 takmičara! Rekord je do sada bio na Igrama u Londonu 2012. godine kada je naš tim predstavljalo 110 takmičara).  

Prvog dana takmičenja, odnosno 26. jula neće biti sprskih sportista na terenima, ali će zato, već sutradan u subotu 27. jula na terenima biti džudisti, strelci, teniseri, Đoković, stonoteniseri i bokseri... 

Objavljen je rapored utakmica, pogledajte kada naši reprezentativci nastupaju.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar