Vesti > Svet

PREVRŠILO SVAKU MERU: Severna Koreja poslala komšijama novih 600 BALONA punih fekalija! Oglasile se vlasti Južne Koreje

Za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

02/06/2024 > 16:45

podeli vest:

PREVRŠILO SVAKU MERU: Severna Koreja poslala komšijama novih 600 BALONA punih fekalija! Oglasile se vlasti Južne Koreje
Foto: Tanjug/AP


Severna Koreja poslala je još oko 600 balona sa smećem u Južnu Koreju i nastavila da ometa GPS signale u toj zemlji, peti dan zaredom, saopštila je danas južnokorejska vojska.

Generalštab vojske Južne Koreje saopštio je da je otkrio više od 600 balona koji su lebdeli preko vojne demarkacione linije koja razdvaja dve Koreje, a zatim pali u različitim delovima zemlje između 20 časova u subotu i 10 časova danas po lokalnom vremenu, prenosi Jonhap. 

Baloni su nosili razno smeće, poput opušaka, papira i plastičnih kesa, navedeno je u saopštenju. Severna Koreja je ranije ove sedmice u Južnu Koreju već poslala stotine balona koji su nosili smeće i fekalije.

Vlasti Južne Koreje savetovale su stanovništvo da ne dira predmete i prijavi ih vojnim ili policijskim vlastima.

Vojska je poslala timove da pokupe ostatke umesto da obaraju balone, jer se ne može u potpunosti isključiti mogućnost da oni nose otrovne hemikalije. Na nekim balonima pronađeni su vremenski mehanizmi što sugeriše da su baloni dizajnirani da eksplodiraju u vazduhu, navodi "Sky News".

Za sada nema izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti.

Foto: Tanjug

 

Severna Koreja od srede ometa GPS signale u blizini granice sa Južnom Korejom, navodi Jonhap.

Agencija dodaje da u Seulu danas treba da se održi sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost na kome će se razgovarati o provokacijama Pjongjanga balonima.  
 

Ostavite komentar