Vesti > Politika

Predsednik Vučić: Niko iz Evrope NEĆE DA REAGUJE što u hrvatskoj vladi neće biti Srba!

Dodao je da smo sami učestvovali u stvaranju takvog medijskog ambijenta kao i da nam je takva i kvazi elita

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

16/05/2024 > 22:39

podeli vest:

Predsednik Vučić: Niko iz Evrope NEĆE DA REAGUJE što u hrvatskoj vladi neće biti Srba!
Foto: Printscreen RTS


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da u novoj hrvatskoj vladi, prema najavama, neće biti Srba i da niko iz Evrope na to neće da reaguje.

Gostujući na RTS na pitanje kako vidi to što Andrej Plenković po treći put sastavlja vladu, ovog puta sa Domovinskim pokretom, u kojoj neće biti Srba, Vučić je rekao da je uslov Domovinskog pokreta za saradnju bio da u novoj vladi nema Srba.

"Ja nisam siguran da oni neće da nastave saradnju ili hoće, stvarno niti znam, niti me ko pita, niti me ko obaveštava, ali je interesantno da niko iz Evrope ni na to neće da reaguje. Jer kada vam je glavni cilj pri stvaranju vlade da ne bude Srba, onda vam je jasno o čemu se radi", naveo je Vučić.

Ističe da u Vladi Srbije imamo Hrvata, iako je Hrvata u Srbiji, koja je gotovo dvostruko veća od Hrvatske po broju stanovnika, tri puta manje.

Foto: Printscreen RTS

 

"Dakle, to vam je proporcionalno negde šest puta više Srba u Hrvatskoj, i to bez onih koje su već u potpunosti asimilovali, jer ne zaboravite kod njih oko 20.000 onih koji se izjašnjavaju kao Hrvati pravoslavne vere. To je ustaški režim smislio tokom Drugog svetskog rata, da postoji Hrvatska pravoslavna crkva. Postavili su i patrijarha Hrvatske pravoslavne crkve čije je ime bilo Germogen, koji je bio prevarant belosvetski. Ali, Evropa je oduševljena time", rekao je Vučić.

 Na pitanje da prokomentariše to što je u Hrvatskoj na 14 godina zatvora u Osijeku osuđen sudija Vojnog suda Vojislav Medić i kakva je reakcija države Srbije, Vučić je rekao da je trebalo ranije da se reaguje.

"Sad i ne možemo čoveku da pomognemo mnogo, ali šta da radite. U našoj zemlji, kada vam dođe 'Gnjilanska grupa', pojavi se američka i još neka ambasada i onda narede našim velikim demokratskim liderima, sudijama i ostalima da ih oslobode sve. Džabe što su ubijani Srbi, silovane, Srpkinje, svi budu pušteni na slobodu. Kad ne znaju kako da presude nekom Srbinu, nije važno kako ni šta, ali ćemo da presudimo po svaku cenu", rekao je Vučić.

Dodao je da smo sami učestvovali u stvaranju takvog medijskog ambijenta kao i da nam je takva i kvazi elita.

"Takvi smo i mi postali, počeli smo da se plašimo sopstvene senke i da ne smemo da izgovorimo šta mislimo", rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar