Ekonomija > Čuvarkuća

UŠTEDITE i na odmoru - evo kako da smanjite troškove na LETOVANJU

Ako ne želite da se posle letovanja vratite kući besni i s minusom na računu, pažljivo pročitajte ovaj tekst

Autor: K1/ kurir.rs

26/07/2022 > 10:34

podeli vest:

UŠTEDITE i na odmoru - evo kako da smanjite troškove na LETOVANJU
Foto: Pixabay.com


Zvuči neverovatno, ali nekako se uvek desi da na odmoru potrošimo više novca nego što smo planirali.

I kada se vratimo kući, umesto da srećni i odmorni gledamo fotografije uglavnom sabiramo dugove i razrađujemo taktiku kako da preživimo mesece koji slede.

Kako vam se to ne bi dogodilo i ove godine, savetujemo vam na šta treba da pripazite prilikom trošenja.

Podelite troškove

Napravite precizan plan i odvojite novac za put i smeštaj. Ukoliko sa prijateljima putujete automobilom, dogovorite se da podelite troškove za gorivo. Ako putujete porodično, zajedno s partnerom napravite okvirni plan preko koje sume ne smete da trošite novac na stvari koje vam zaista nisu neophodne.

Ponesite hranu

Tokom samog putovanja na sitnice poput hrane i pića često potrošimo više nego što smo planirali. Zato je najbolje da napravite sendviče za plažu i ponesete piće i kafu u termosu, pošto ćete tako u startu uštedeti nekoliko hiljada dinara.

Ne kupujte nepotrebne suvenire

Što se tiče kupovine suvenira, ne bacajte novac na gluposti koje nemaju baš nikakvu svrhu, osim da na policama skupljaju prašinu. Ako želite da ponesete neku uspomenu s mora, neka to bude neka praktična stvar.

Foto: Pixabay.com

 
Ostavite kreditne kartice kod kuće

Jedna od najvažnijih stvari koju ni u ludilu ne treba da radite je da koristite kreditne kartice. Iako vam se u trenutku kupovine čini da je vraćanje novca na rate (s kamatama) daleko, dug će vam kad-tad napraviti glavobolju. Zato karticu ostavite kod kuće jer će vam, kad prođe leto, možda zatrebati za plaćanje računa, kupovinu garderobe ili školskog pribora.

Upoređujte cene

Visoke cene u restoranima nisu uvek garancija kvaliteta. Nađite vremena da u šetnji obiđete nekoliko lokala, uporedite cene i kvalitet usluge u njima i pronađite mesto kojim ćete biti zadovoljni.

Ostavite komentar