Ekonomija > Čuvarkuća

Dobar ROŠTILJ MAJSTOR može da zaradi i 3.200 evra mesečno i to u KOMŠILUKU

Procenjuje se da će Hrvatskoj pred početak letnje sezone zafaliti oko 30.000 radnika. Sobarice, konobari, kuvari, to je ono što se traži

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/03/2023 > 18:06

podeli vest:

Dobar ROŠTILJ MAJSTOR može da zaradi i 3.200 evra mesečno i to u KOMŠILUKU
Foto: Unsplach.com


Predviđa se da bi ovog leta u Hrvatskoj moglo da nedostaje čak 30.000 radnika piše Poslovni.hr.

Kako dalje izveštava list, u Dubrovniku je izdato već više od 1.000 radnih dozvola za strance, a među njima je i Mladen Kukrika iz Trebinja koji radi kao konobar za oko 1.000 evra.

- Kada je bakšiš u pitanju, recimo da je to skoro plata na platu - ispričao je ovaj mladić.

Tokom sezone, ovu cifru mogu zaraditi i sobarice za pet sati rada dnevno piše hrvatski list.

Da su i roštilj majstori cenjeni, potvrđuje vlasnik jednog ugostiteljskog objekta koji je nedavno nudio platu od 3.200 evra.

 

- Naravno, to zavisi o njegovom znanju i od želje za radom - istakao je vlasnik.

I dok je mesto već popunjeno, a "srećnik" je lokalac, top šef, koji je zanat pekao u Londonu i Dubaiju, drugi i ne veruju da je baš zaposlen za tu sumu.

Mnogi ne veruju u solidnije plate i kažu: upošljavaće Filipince ko god bude mogao

- To je nemoguće, pa ne prodaje on zlatni burger - rekao je jedan Željko iz Dubrovnika.

- Verujte mi, tih 3.200 evra za kuvara neće dobiti Nepalac ili Filipinac, dobiće ga Hrvat. U evrima je prosek oko 1.000 evra,  a uvozna radna snaga 700 evra plata - 600, tu negde znači - rekao je šef i zagrebački ugostitelj Marin Medak.

 

Ostavite komentar