DNEVNI HOROSKOP ZA UTORAK, NE NASEDAJTE... ILI IPAK DA? Horoskop za 1. april prepun iznenađenja!
Slobodno vreme
Zabluda je da se kora određenih plodova ne može jesti. Uz prave recepte one će se pretvoriti u nešto vrlo ukusno
podeli vest:
Umesto da bacamo kore određenih namirnica za koje verujemo da se ne mogu jesti, možemo da ih iskoristimo.
Uz prave recepte i način pripreme, kore voća (koje obično završe u đubretu) mogu da se pretvore u nešto vrlo ukusno.
Oljuštenu i narezanu koricu pomorandže potopite u centimetar vode i pustite da provri. Ocedite i ponovite postupak. Kad drugi put voda provri, dodajte u lonac 2 šoljice vode, 1 šoljicu šećera i vanilu. Pustite da provri, a zatim krčkajte 30-35 minuta dok šećerni sirup u potpunosti ne ispari. Sušite najmanje osam sati. Kad se osuši, uvaljajte u šećer i - spremne su za jelo.
Pokrijte koru pomorandže premazom tamne čokolade i ostavite da se osuši. Koristite isti recept kao i za ušećerenu pomorandžinu koru, a zatim otopite i prekrijte mlečnom čokoladom. Savršeno kao poklon, grickalica ili zdravija poslastica.
Foto: Pixabay.com
Pre nego što limun prepolovite za ceđenje, narendajte koricu za začin koji možete da dodate kuvanim žitaricama (kus-kus, pšenica), umešajte u supe, variva ili dodajte smesi za palačinke.
Za slatki, ali hrskavi međuobrok, kožu jabuke pretvorite u ukusan čips. Pomešajte šećer i cimet, ravnomerno pospite po korama i pecite 30 minuta.
Kora grejpfruta bogata je vlaknima i nikada je ne bi trebalo bacati. Za pripremu najukusnijeg čaja, jednostavno dodajte koru u ključalu vodu i pustite da krčka 15 minuta, a zatim zasladite medom.
Foto: Pixabay.com
Ostavite komentar