Ekonomija > Čuvarkuća

Alo, Adidas, da li ste OZBILJNI? Cena patika skoro 500 EVRA, a dizajnirane su samo za JEDNU MARATONSKU TRKU (?!)

Patike Adizero Adios Pro Evo 1 su teške samo 138 grama, ali nisu uopšte izdržljive

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/09/2023 > 20:53

podeli vest:

Alo, Adidas, da li ste OZBILJNI? Cena patika skoro 500 EVRA, a dizajnirane su samo za JEDNU MARATONSKU TRKU (?!)
Foto: K1info/Adidas


Kompanija Adidas pustila je u prodaju najnovije patike za trčanje Adizero Adios Pro Evo 1 po vrtoglavoj ceni od 500 dolara, odnosno oko 472 evra za par.

Ove patike su za 225 dolara, odnosno za oko 212 evra, skuplje od konkurentskih patika kompanije Nike, Alphafly 2, a pitanje je koliko amaterskih trkača je spremno da izdvoji toliko novca, prenosi Reuters.

Foto: Adidas

 

- Cena je jednostavno suluda - rekao je osnivač amaterskog trkačkog kluba na jugoistoku Londona, Hari Svinhou.

On se zapitao da li će prosečan trkač uopšte osetiti razliku između različitih kategorija kao što su "ultra-superpatike", "superpatike" ili "obične patike".

Patike Adizero Adios Pro Evo 1 su teške samo 138 grama, ali nisu izdržljive, pošto su dizajnirane za jednu maratonsku trku od 42 kilometra i zagrevanje, što znači da trkači moraju da kupuju novi par pred svaki maraton.

Adidas je juče pustio u prodaju samo 521 par ovih patika, a u novembru će izbaciti na tržište dodatne količine. Marketing Adidasa predstavlja Adizero Adios Pro Evo 1 kao patike za obaranje svetskih rekorda, pošto je Etiopljanka Tigist Asefa u njima pobedila na berlinskom maratonu u nedelju, postavivši novi rekord u ženskoj konkurenciji.

Ostavite komentar