Ekonomija > Čuvarkuća

Italija će zabraniti MESO iz laboratorija i drugu VEŠTAČKU hranu: Biraju TRADICIONALNE proizvode, da znamo šta JEDEMO

Italija ne može da dozvoli da se kvalitetna hrana proizvodi samo za bogatu elitu, kazao je ministar poljoprivrede te zemlje

Izvor: K1info/Tanjug

08/11/2023 > 11:01

podeli vest:

Italija će zabraniti MESO iz laboratorija i drugu VEŠTAČKU hranu: Biraju TRADICIONALNE proizvode, da znamo šta JEDEMO
Foto: romania-insider.com/


U donjem domu italijanskog parlamenta trebalo bi da počne rasprava o zakonu kojim bi se zabranila proizvodnja, uvoz i marketing hrane proizvedene u laboratorijima.

Italija će zabraniti sintetičku hranu, rekao je italijanski ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida. Ovim bi korakom Italija postala prva zemlja u svetu koja je to učinila.

- Bićemo prva nacija bez sintetičke hrane čime želimo da damo primer kako se to može regulisati - izjavio je ministar i dodao da Italija ne može da dozvoli da se kvalitetna hrana proizvodi samo za bogatu elitu.

Njegov stav deli i Januš Vojčehovski, evropski komesar za poljoprivredu koji se zalaže za tradicionalnu poljoprivredu i želi zaštitu za tradicionalne proizvode.

Sintetičko meso nije meso

- Sintetičko meso nije meso, sintetičko mleko nije mleko. Ja branim prirodni proizvod, a koristiti takave nazive za veštačke proizvode, prema mom mišljenju, nije korak u dobrom smeru - dodao je on i istakao da Evropska komisija izdvaja više od šest milijardi evra za dobrobit životinja i generalno tradiconalnu proizvodnju hrane.

Ostavite komentar