FunBox > (Ne)potrebno znanje

KOLIKO igračaka je POTREBNO vašem psu?

Opšta preporuka je da pas ima pet do deset igračaka, ali to može da varira u zavisnosti od njegovih potreba

Izvor: K1info/index.hr

21/03/2023 > 21:56

podeli vest:

KOLIKO igračaka je POTREBNO vašem psu?
Foto: Pixabay.com


Količina igračaka koja je potrebna psu zavisi od njegovih individualnih potreba i karakteristika. Ovo su neki faktori koje treba uzeti u obzir prilikom određivanja koliko igračaka bi vaš pas trebao da ima.

Rasa psa: Neke rase vole da žvaću i čvršće igračke, dok druge preferiraju mekane i plišane igračke. Važno je da se igračke prilagode osobinama vašeg psa kako bi se osiguralo da se one koriste na način koji je siguran za psa.

Starost psa: Štencima i mladim psima treba više igračaka kako bi se stimulisali i držali zauzetima, dok stariji psi mogu da imaju manje interesa za igračke i više vremena da provode u spavanju.

Foto: Pixabay.com

 

Način života psa: Ako vaš pas provodi puno vremena sam, tada mu je potrebna veća količina igračaka kako bi se zanimao i bio aktivan dok ste vi odsutni. Ako pak provodi više vremena i redovno se igra sa vama, tada mu možda neće trebati toliko igračaka.

Opšta preporuka je da pas ima pet do deset igračaka, ali to može da varira u zavisnosti od njegovih potreba.

Takođe, važno je redovno pregledati igračke kako bi se osiguralo da nisu oštećene i da nema komada koje bi pas mogao da proguta.

Ako primetite da vaš pas često uništava igračke, tada je možda potrebno kupiti tvrđe i izdržljivije igračke.

 

Ostavite komentar