FunBox > (Ne)potrebno znanje

Većini NIJE USPELO: Pravi ste MAJSTOR ako pronađete TRI PSA na ovoj fotografiji

Prve dve životinje se jasno vide, caka je - gde se nalazi treća

Izvor: K1info

21/10/2023 > 19:21

podeli vest:

Većini NIJE USPELO: Pravi ste MAJSTOR ako pronađete TRI PSA na ovoj fotografiji
Foto: printscreen/ Reddit/r/confusingperspective


Misteriozna slika koja je nedavno osvanula na društvenim mrežama izazvala je pravu buru reakcija među korisnicima interneta. Dok su neki brzo otkrili šta je na slici u pitanju, drugi su se borili sa enigmom pred sobom, pokušavajući da pronađu trećeg psa.

Zadatak je jednostavan - pronaći trećeg psa na slici.

 

Naizgled, slika prikazuje dve očigledne životinje koje uživaju u zimskoj šetnji. Jedna od njih je okrenuta prema kameri, dok druga, sa leđima okrenutim prema nama, pažljivo posmatra okolinu.

Ipak, za one sa istančanim okom za detalje, tajanstveni treći četvoronožac nije ostao neprimećen. Ali ovaj pas je drugačiji od ostalih.

Ako ste propustili ovu skrivenu iluziju, rešenje je sledeće: "treći pas" na slici je, zapravo, čovek. Na slici možemo videti siluetu muškarca, a zapravo je reč o crnoj dlaci i psu okrenutom prema kameri. Perspektiva i pozicija psa stvara iluziju da se radi o čoveku, dok je rep psa "vlasnikova glava".

Ova neobična iluzija nam pruža uvid u to kako naš mozak percipira svakodnevne situacije i kako naše očekivanje može da utiče na našu sposobnost da primetimo suptilne detalje. Logično je da pretpostavimo prisustvo pasa na slici, i stoga propuštamo da pažljivije posmatramo figuru na levoj strani fotografije.

Ovaj zagonetni trenutak nas podseća na to koliko je naša percepcija podložna obmanama i kako perspektiva može da oblikuje naše viđenje stvarnosti.

Ostavite komentar