Kultura i umetnost > Film/Serija

DIKAPRIO toliko MRZI FILM u kojem je igrao, da je ZABRANIO da ikada bude prikazan

Pre uloge u "Titaniku", Leonardo Dikaprio je uz Tobija Megvajera igrao u filmu "Don's Plum"

Autor: index.hr

28/07/2022 > 10:17

podeli vest:

DIKAPRIO toliko MRZI FILM u kojem je igrao, da je ZABRANIO da ikada bude prikazan
Foto: Youtube PrintScreen


"Vuk sa Vol strita", "Uhvati me ako možeš", "Plaža" i "Košarkaški dnevnici" samo su neki od neverovatnih filmova u bogatoj filmografiji Leonarda Dikaprija.

Ipak, postoji jedan film koji je snimio, a za koji verovatno nikada niste čuli, jer je glumac proveo više od 20 godina pokušavajući da spreči da ikada ugleda svetlost dana.

"Don's Plum" smatra se najgorim filmom u hvaljenoj holivudskoj karijeri ovog 47-godišnjeg glumca.

Improvizovani crno-beli indie film govori o grupici 20-godišnjaka koji se okupljaju svake subote uveče u jednoj kafani u Los Anđelesu kako bi razgovarali o nezgodama u svojim životima.

U glavnim ulogama su Kevin Konoli i Tobi Megvajer, a film je sniman nekoliko dana između 1995. i 1996, godinu dana pre nego što je Dikaprio postao svetska zvezda zahvaljujući ulozi u "Titaniku". Zanimljivo je da je film zabranjen za prikazivanje u SAD-u i Kanadi, navodi "New York Post".

Reditelj filma R.D. Rob podneo je tužbu od 10 miliona dolara protiv Dikaprija i Megvajera. U izjavama datim u sklopu tužbe iz 1998, glumci su tvrdili da nikada nisu želeli da projekat, nalik na zadatak za filmsku školu, postane dugometražni igrani film.

Takođe, tvrdili su da su snimili film kao uslugu i da su svaki dan bili plaćeni samo 500 dolara, kao i da su verovali da će biti prikazan samo na nezavisnim filmskim festivalima.

Ubrzo nakon što se Dikaprio proslavio, Megvajer je dobio ulogu superheroja Spajdermena, što je reditelja filma R.D. Roba podstaklo da organizuje sastanke sa distributerima u nadi da će film doći do šire publike.

Glumci blokirali prikazivanje filma 

Ali nakon što su glumci blokirali prikazivanje filma, producent Dejvid Stantmen tužio ih je zbog navodnog pokretanja "lažne i prisilne kampanje za sprečavanje prikazivanja filma", tvrdeći da su se bojali da bi mogao "otkriti lična iskustva ili tendencije".

Međutim, film je nakratko objavljen online 2001. godine u Nemačkoj nakon što nije stigao u bioskope, dobivši mešovite kritike.

Jedan od producenata filma, Dejl Vitli, 2016. godine je napravio web stranicu freedonsplum.com i podelio link za striming celog filma na "Vimeu", ali je video uklonjen nakon "obaveštenja od strane Leonarda Dikaprija i Tobija Megvajera".

 

- Ne mogu više da ćutim. Ne mogu više da dopuštam da klevete i laži koje ste plasirali protiv "Don's Pluma" štete velikom delu umetnika koji su ga stvorili. Ne bojim se više ni vas ni vaših advokata. Dovoljno sam izdržao. Govoriću sa slobodom koju mi ​​daje naš Ustav. Zalagaću se za naš film i za sve ljude koji su pomogli da se napravi - rekao je tada, prenosi "The Independent".

- Više te ne poznajem, Leo, ali nadam se da si naučio nešto o očuvanju filmova i svojoj odgovornosti da zaštitiš i pridoneseš eksperimentu snimanja filmova... ti nisi veći od umetnosti, Leo - dodao je Dejl Vitli.

Ostavite komentar