Kultura i umetnost > Film/Serija

Kako je legendarni ser Alek Ginis razočarao fana "Ratova zvezda"

Od stotina uloga koje sam imao pamte me samo po onim svemirskim koještarijama, izjavio je jednom prilikom legendarni glumac

Autor: index.hr

13/08/2022 > 11:06

podeli vest:

Kako je legendarni ser Alek Ginis razočarao fana "Ratova zvezda"
Foto: Youtube PrintScreen


Verovatno jedan od najčuvenijih slučajeva mržnje nekog glumca prema liku kojeg je igrao je onaj koji je Alek Ginis imao prema Obi-Van Kenobiju i uopšte prema "Ratovima zvezda", ali se to često prenaglašava i u tim pričama ga predstavljaju kao ozlojeđenog starca. U stvari, glumcu je samo bilo pomalo glupo što ga klinci na svakom koraku zovu Obi-Van. Verovatno bi to bilo besmisleno i nekome ko nije jedan od najboljih britanskih i svetskih glumaca 20. veka i koji nije igrao u desetinama filmskih klasika, a kamoli nekome ko jeste.

Ser Alek je u svojoj "mržnji" bio prilično kreativan. Prednjači slučaj kada mu je jedan dečak prišao i tražio autogram, prisutna je bila i dečakova majka, pa je mališan uzbuđeno rekao kako je "Ratove" pogledao preko 100 puta, što je i gospođa potvrdila. Ginis mu je odgovorio da će mu dati autogram, ali pod jednim uslovom.

- Naravno, gospodine, bilo šta.

- Neće ti se dopasti.

- Bilo šta, bilo šta…

- Daću ti autogram ako mi obećaš da nikada više nećeš gledati "Ratove zvezda".

Klinac se rasplakao, a majka je odvukla dečaka, prethodno poručivši glumcu: - Strašno je tako nešto reći detetu!

- Možda je bila u pravu - priznao je glumac godinama kasnije. - Samo se nadam da momak, sada u svojim tridesetim, ne živi u svetu fantazije i drugorazrednih dečijih koještarija.

Ostavite komentar