Kultura i umetnost > Film/Serija

Strepi svaki roditelj: Istiniti FILM o LOVCU NA PEDOFILE postao je neočekivani BIOSKOPSKI HIT

Publicitetu filma "Sound of Freedom" doprineo je i Mel Gibson koji je pozvao publiku da vidi film i shvati u kakvom svetu živimo

Izvor: K1info/index.hr

16/07/2023 > 14:32

podeli vest:

Strepi svaki roditelj: Istiniti FILM o LOVCU NA PEDOFILE postao je neočekivani BIOSKOPSKI HIT
Foto: Youtube PrintScreen/IGN Movie Trailers


Glumac Džim Kavizel, koji je stekao svetsku slavu ulogom Isusa iz Nazareta u filmu "The Passion of the Christ" Mela Gibsona, snimio je film "Sound of Freedom", koji je uz veliku promociju pušten u američke bioskope 4. jula na Dan nezavisnosti, od kada je, prema pisanju Forbesa, zaradio neverovatnih 50 miliona dolara.

Publicitetu je doprineo i sam Gibson, glumac i reditelj koji je već dugo u sukobu s holivudskim glavešinama, pozivajući publiku da vidi film i, kako on to kaže, "shvati u kakvom svetu živimo".

Priča ima nekoliko slojeva, a autori tvrde da je film "inspirisan stvarnim događajima".

"Sound of Freedom" donosi priču o Timu Balardu, bivšem specijalcu koji u stvarnom životu tvrdi da je pravdi priveo dvestotinak online predatora. Međutim, sve ono što se događa oko filma je bizarnije od same priče koju tretira (pa samim tim i zanimljivije).

Mišljenja su podeljena, a Kavizel koristi svaku priliku da zapanjujuće mirnim glasom govori o užasima iz najgore noćne more svakog roditelja.

Tim Balard (glumi ga Džim Kavizel) je agent operacije Underground Railroad, čija je specijalnost online pedofilija u SAD-u. On spasava dečaka od iskorišćavanja u lancu trgovine ljudima, ali saznaje da osmogodišnjak ima i sestru Rosio, koja je još uvek u ropstvu.

Njih dvoje otac je odveo na kasting za talente u zabavljačku industriju, ostavio ih sa skautkinjom u hotelskoj sobi, a kada se posle par sati vratio u hotel - zatekao je praznu prostoriju. Tim se uskoro nađe u Kolumbiji i formira tim sa američkom ambasadom i lokalnom policijom kako bi spasio Rosio i drugu decu od trgovine ljudima, koja se na izolovanom ostrvu drže u seksualnom ropstvu. 

Reference na Epstajnovo ostrvo su više nego jasne, a u samu promociju filma uključio se i pravi Tim Balard, koji u intervjuima na YouTubeu tvrdi da je "godinama svedočio slučajevima gde se deca širom sveta otimaju".

Američka publika je hipnotisana filmom "Sound of Freedom", ponajviše jer je isproduciran po obrascima klasične priče o superherojima.

U bioskopima je gledaniji od poslednjeg nastavka iz serijala Indijana Džons i postao je neočekivani letnji filmski hit, preotevši mesto na tronu filmovima velikih studija.

Ostavite komentar