Kultura i umetnost > Film/Serija

Film ga preobratio: SLAVNI GLUMAC prešao u katoličanstvo posle uloge FRANJEVAČKOG MISTIKA

Šaja Labaf bio je toliko inspirisan temom poslednjeg filmskog projekta u kojem je učestvovao da je prešao u katoličku veru

Autor: index.hr

26/08/2022 > 17:55

podeli vest:

Film ga preobratio: SLAVNI GLUMAC prešao u katoličanstvo posle uloge FRANJEVAČKOG MISTIKA
Foto: Youtube PrintScreen


Ovaj 36-godišnjak opterećen skandalima, koji je odrastao kao Jevrejin, igra katoličkog sveca Oca Pija u istoimenom biografskom filmu reditelja Abela Ferare. Otac Pio bio je pripadnik franjevačkog reda i mistik iz 20. veka za kojeg se, između ostalog, tvrdi da je imao sposobnost komuniciranja sa anđelima i da je mogao da leči bolesne.

Labaf je govorio o svojim novootkrivenim duhovnim uverenjima u intervjuu sa biskupom Robertom Baronom, koji je i sam privukao pažnju konzervativnih i liberalnih katolika zbog svojih kontroverznih stavova.

Foto: Youtube PrintScreen

Šaja Labaf u razgovoru sa biskupom Robertom Baronom

Napominjući da su njegovi postupci, koji uključuju optužbe za seksualni napad i zlostavljanje najmanje tri žene, "doveli do ozbiljnog nanošenja bola i nesreće drugim ljudima", Labaf je izjavio da je bio u dubokoj depresiji poslednjih godina, naročito nakon što je njegova bivša devojka FKA Twigs podnela tužbu zbog zlostavljanja protiv glumca.

"Nemam izgovor za alkoholizam i agresiju", napisao je tada Labaf. "Godinama sam bio zloban prema sebi i ljudima oko mene. Povređivao sam one koji su mi bili najbliži. Stidim se toga i izvinjavam se svima koje sam povredio. Ne mogu ništa drugo da kažem."

Kako bi se pripremio za svoju ulogu Oca Pija, Labaf je neko vreme boravio u franjevačkom samostanu, gde je naposletku doživeo preobraženje.

Foto: Youtube PrintScreen

Kadar iz filma "Padre Pio"

- Slušao sam o iskustvima drugih pokvarenih ljudi koji su našli svoj put i osećao sam kao da imam dozvolu. Sada znam da je Bog koristio moj ego da me privuče sebi, odvlačeći me od ovozemaljskih žudnji - rekao je glumac.

Vest o Labafovom preobraženju dolazi nekoliko dana posle objave rediteljke Olivije Vajld da ju je glumčeva "borbena energija" konačno naterala da ga otpusti iz psihološkog trilera "Don't Worry Darling", u kojem je Labaf trebalo da ima glavnu ulogu.

- Njegov postupak nije bio u skladu sa onim što zahtevam u svojim produkcijama. Verujem da je stvaranje sigurnog okruženja punog poverenja najbolji način da ljude podstaknete da rade najbolje što mogu. Na kraju krajeva, moja odgovornost prema produkciji i glumačkoj ekipi je da ih zaštitim. To je bio moj posao - rekla je Vajld za Variety u nedavnom intervjuu.

Pogledate trejler filma "Padre Pio".

Ostavite komentar