Kultura i umetnost > Film/Serija

Intenzivan i ZASTRAŠUJUĆI: Film "Society Of The Snow" donosi ISTINITU priču o PREŽIVELIMA u padu aviona u Andima

Zarobljeni u jednom od najneprijateljskijih i najnepristupačnijih sredina, oni moraju da pribegnu ekstremnim merama kako bi ostali u životu

Izvor: K1info

26/08/2023 > 17:16

podeli vest:

Intenzivan i ZASTRAŠUJUĆI: Film "Society Of The Snow" donosi ISTINITU priču o PREŽIVELIMA u padu aviona u Andima
Foto: Tanjug/Netflix via AP


Svega nekolicina filmskih stvaralaca se u skorije vreme pokazala tako vešta u dočaravanju prirodnih katastrofa na ekranu kao Huan Antonio Bajona - bilo da je u pitanju uzbudljiva eksplozija vulkana u filmu "Jurassic World: Fallen Kingdom" ili zastrašujući cunami u ostvarenju "The Impossible".

Sada se filmom "Society Of The Snow", prvim posle "Jurassic World" (u međuvremenu je bio angažovan na seriji "The Lord Of The Rings: The Rings Of Power"), Bajona vratio - ne samo u svom prvom ostvarenju na španskom jeziku još od "The Orphanage" - već sa pričom o katastrofi od koje podilaze trnci.

Ovaj istiniti događaj, zasnovan na padu aviona u Andima 1972. godine, govori o tome šta se dogodilo sa preživelima. Bajonin film bazira se na istoimenoj knjizi Pabla Viersija, u kojoj su dokumentovani događaji posle rušenja aviona u Andima.

Zvaničan sinopsis filma: "Godina je 1972. i avion na letu 571 urugvajskog vazduhoplovstva, koji je bio iznajmljen da preveze ragbi tim u Čile, srušio se u srcu Anda. Samo 29 od 45 putnika preživelo je nesreću. Zarobljeni u jednom od najneprijateljskijih i najnepristupačnijih sredina na planeti, oni moraju da pribegnu ekstremnim merama kako bi preživeli."

"Society Of The Snow" zatvoriće Venecijanski filmski festival 9. septembra.

Još se ne zna datum kada će se film pojaviti na Netflixu.

 

Ostavite komentar