Priče > Sudbine

BORA ĐORĐEVIĆ OSTAVIO VELIKI TRAG! Dačić i Brnabić izrazili VELIKU TUGU zbog smrti LEGENDARNOG ROKERA

Brnabić kaže da je odrasla uz pesme Riblje čorbe i da su Bora Đorđević i njegova grupa obeležili živote cele njene generacije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

04/09/2024 > 10:08

podeli vest:

BORA ĐORĐEVIĆ OSTAVIO VELIKI TRAG! Dačić i Brnabić izrazili VELIKU TUGU zbog smrti LEGENDARNOG ROKERA
Foto: Tanjug/ATA Images


Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrazili su veliku tugu zbog smrti legendarnog Bore Đorđevića.

Dačić je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, izrazio najdublje saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti ovog čuvenog srpskog rok muzičara, pesnika i književnika.

- Uz Borinu muziku odrastale su i stasavale mnoge generacije i naša sadašnja omladina rado sluša sve njegove pesme. Muzika koju je ceo život posvećeno i s ogromnom ljubavlju i talentom stvarao, apsolutno je bezvremena i nastaviće da inspiriše mnoge generacijama. Borino stvaralaštvo ostaje evergrin srpske muzičke scene zbog specifičnog stila, senzibiliteta i istinskog umetničkog dara koji je posedovao - poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

Foto: RINA

 

On je dodao da ćemo o Bori Čorbi govoriti  "uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem", i da je  "njegov doprinos srpskoj kulturi  od neizmernog značaja".

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je frontmena grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević, koji je preminuo danas u 72. godini, ostavio veliki trag i svojom muzikom obeležio čitav jedan perod.

Brnabićeva je uputila saučešće njegovoj porodici i prijateljima. 

- Kada preminu legende, treba nam svima vremena da nekako tu informaciju procesuiramo. Ja želim pre svega da izrazim saučešće njegovoj porodici, njegovim prijateljima, članovima grupe i saradnicima - rekla je Brnabićeva gostujući na Prvoj.

Istakla je da se je Bora u svakom smislu bio čovek legenda.

Foto: ATA Images

 

- Neverovatan život, kako se kaže, imao se rašta i roditi, kada pogledate šta je čovek sve uradio i ostavio, kakav trag i koliko još generacija će slušati tu muziku i njihove pesme. Ja sam 1975. godište - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je odrasla uz pesme Riblje čorbe i da su Bora Đorđević i njegova grupa obeležili živote cele njene generacije.

Legendarni srpski rok muzičar, frontmen grupe "Riblja čorba" Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini.

Đorđević je preminuo u bolnici u Ljubljani.

Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar