Kultura i umetnost > Film/Serija

ANIMIRANA ostvarenja "Puffins Impossible" i "Prince of the Seas" na NOVI SAD FILM FESTU

Oba ostvarenja će biti predstavljena kao projekat umetnika iz lokalnih studija za animaciju, produciran za svetsku distribuciju

Izvor: K1info/Tanjug

14/09/2023 > 18:45

podeli vest:

ANIMIRANA ostvarenja "Puffins Impossible" i "Prince of the Seas" na NOVI SAD FILM FESTU
Foto: Youtube PrintScreen/ILBE Studios


Animirana ostvarenja "Puffins Impossible" i "Prince of the Seas" prvi put će biti prikazani pred našom publikom 23. i 24. septembra na Novi Sad film festivalu, saopštili su danas organizatori.

Oba ostvarenja će biti predstavljena kao projekat umetnika iz lokalnih studija za animaciju, produciran za svetsku distribuciju, na specijalnim projekcijama u okviru revijalnog programa prvog izdanja festivala u bioskopu Arena sinepleks, kaže se u saopštenju.

Dugometražni animirani dokumentarni film "Prince of the Seas" biće prikazan 23. septembra, a realizovali su ga lokalni studiji za animaciju ILBE Studios i Furuna Crafts, uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

"Dokumentarac će povesti publiku na putovanje kroz sećanja princa Alberta I, najvećeg reformatora Monaka, od perioda u španskoj kraljevskoj mornarici do oplovljavanja polarnih krugova", kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, izbor epizoda iz animiranog serijala "Puffins Impossible", gde je američki glumac Džoni Dep pozajmio glas glavnom junaku, biće prikazan 24. septembra.

Glavnom junaku i vođi družine, Džoniju Pafu, glas i karakter pozajmljuje Dep, a u serijalu kroz šalu i gegove deca se na zabavan način upoznaju sa temama kao što su rodna i rasna jednakost, zajedništvo, empatija, poštovanje različitosti, zaštita životne sredine, navodi se u saopštenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ILBE Studios (@ilbe_studios)

Projekat je kreiran u ILBE Studios i produciran u kompaniji "Archangel Digital Studios" čiji su osnivači glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić, uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

Nakon projekcija publika će imati priliku da razgovara sa autorskim ekipama iz ILBE Studios, koja je godinama prisutna u Srbiji, sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu i zapošljava srpske umetnike animacije, dodaju organizatori.

Novi Sad Film festival će biti održan od 22. do 24. septembra na više gradskih lokacija.

Ostavite komentar